Charlotte’s Tjallenge

Charlotte Boitumelo Maila (20 jaar) als wees opgegroeid in het township Elandsdoorn heeft dit voorjaar meegedaan aan de Clipper Round The World Yacht Race. Zij heeft meegezeild op het traject van Qingdao (China) naar in Seattle (VS). Een reis van 9000 kilometer in 33 dagen. Een ongelofelijke prestatie.

Op elf jarige leeftijd verloor ze haar moeder. Sindsdien staat ze er helemaal alleen voor. Haar vader heeft ze nooit gekend. Toen de maatschappelijk werkster van Ndlovu Care Group Charlotte aantrof, woonde ze als heel jong meisje, alleen in het huis van haar ouders. Sindsdien krijgt ze begeleiding van onze partnerorganisatie en is zij één van de zangeressen in het succesvolle Ndlovu Youth Choir. Charlotte werd gekozen voor de zeilrace vanwege haar fysieke kracht en haar winners mentaliteit. Ze is een enorme doorzetter en deinst niet terug voor een uitdaging.

Zeilen als ultieme levenservaring

Charlotte is na een zware selectie procedure in samenwerking met Sapinda Rainbow Foundation verkozen om aan de race deel te nemen. Deelname aan deze uitdagende wedstrijd via Sapinda heeft als doel om leiderschap van kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren te bevorderen en ze een ultieme levenservaring mee te geven. Een ervaring die een katalysator effect creëert door andere jongeren binnen de eigen gemeenschap te motiveren en te inspireren.

De kans van haar leven

Charlotte, voordat ze aan boord stapte: I think this experience will have a big impact on me and my community when I get back home. I think it will show that you can achieve and stand up for yourself and your future. Take one opportunity at a time. I want to show people that in life, not all things come easy, you must face challenges for you to grow, you have to fail before you succeed.”

Charlotte is inmiddels weer thuis. Zij heeft haar stokje overgedragen aan andere jongeren. Zaterdag 23 juli is de verwachte aankomst van de Clipperrace in Den Helder. Vanuit Nederland wordt de allerlaatste afstand gevaren naar Londen.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren