Voorbeeld hoe wij jongeren in Zuid Afrika een betere toekomst geven

Opgroeien in een Zuid-Afrikaanse township betekent leven in grote armoede met een slecht toekomstperspectief. Tjommie vindt dat kinderen overal ter wereld gelijke kansen verdienen en daarom proberen we een steentje bij te dragen en deze jongeren te helpen om ze een betere toekomst te geven. 

Tjommie gelooft in een integrale en duurzame aanpak van armoedeproblematiek. Daarom ondersteunen wij in de eerste plaats door te voorzien in de basis levensbehoeften zoals:

Sport- en cultuurprojecten

Jongeren helpen doen we daarnaast door ze te stimuleren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hierdoor neemt zowel hun eigenwaarde als zelfvertrouwen toe en kunnen ze hun zorgen even helemaal vergeten. Dat doen we onder andere door activiteiten te organiseren die zicht richten op muziek, drama en sport.

Sportvelden

Sport is een heel belangrijk aspect voor de jongeren om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Door het organiseren van verschillende sportprojecten ervaren de jongen plezier, creativiteit en ontspanning. Midden in het township zijn verschillende sportvelden aangelegd, waaronder een tennisbaan, een basketbalveld, een volleybalveld en een korfbalveld. Elke middag, na schooltijd, stromen de sportvelden vol met jongeren die daar volledig zichzelf kunnen zijn. Het sportprogramma trekt maandelijks ongeveer 3.500 jongeren uit de townships. 

Johan Cruyff Foundation

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation zijn er tevens twee sportvelden aangelegd in de townships. De allereerste werd in 2004 geopend, onder het toeziend oog van niemand minder dan Johan Cruyff himself. In 2017 is de tweede court geopend, waarbij Ronald Koeman en de vrouw van Johan Cruijff, Danny Cruijff aanwezig was. In aanloop naar het grote openingsfeest zijn er trainingen georganiseerd om meisjesvoetbal te promoten en zo gelijkwaardigheid bespreekbaar te maken. 


Wil jij samen met ons deze jongeren helpen? Jouw bijdrage helpt ons in onze missie om kinderen in townships van Zuid-Afrika een kans te geven! Je kunt hier een donatie doen.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren