Ongelofelijke ontdekking Malatji's

Eind 2016 werd onze partnerorganisatie opgeschrikt door een ongelofelijke ontdekking. Wonend in een golfplaten hut van 3 bij 3, troffen zij de Malatji familie aan. Vier generaties (19 personen) leefden hier, op de kale grond, zonder drinkwater en sanitair, uit pure overlevingskracht. Direct kreeg dit gezin hulp in de vorm van voedselpakketten en een kleine aanbouw aan het huis.

Vier generaties in een huis

Anderhalf jaar geleden is de Malatji familie hier komen wonen, omdat hun vorige huis in brand gevlogen is. Nu wonen vier generaties in een huis. Ze hebben geen inkomsten van betaald werk. Vier kinderen krijgen een child grant, de rest niet, want die zijn niet geregistreerd. Elke maand moet er iemand naar Motetema rijden (45km heen en weer) om hun uitkering te krijgen. Social Welfare heeft ze nog altijd niet op hun nieuwe adres geregistreerd. De inkomsten per maand zijn R1400, nog geen 100 Euro. Daar moeten ze het mee doen!

Directe hulp

Toen dit gezin ontdekt werd heeft de partnerorganisatie, Ndlovu Care Group, meteen een grote lijst inkopen voor ze gedaan. Niet alleen mielie meel en ander eten maar ook dingen als wc papier, maandverband, wasmiddel en kinderkleertjes. Het hele gezin is in de kliniek getest op TBC, HIV en bloedarmoede. Sommigen staan nu onder behandeling. Daarnaast ontvangt het gezin twee wekelijks voedselpakketten en is er een kleine uitbouw op het hutje gerealiseerd. 

Draag je steentje bij

Om deze familie te helpen hebben zij allereerst een veilig en beschermde woonomgeving nodig, vandaar dat Tjommie de bouw van een stenen huis wil financieren samen met onze donateurs. Daar kun jij bij helpen door een steentje bij te dragen via 'doneer direct' of door een bedrag over te maken op NL82 RABO 0111 3174 28 tnv Stichting Tjommie Foundation met de opmerking 'huis Malatji familie'. Voor vragen kun je mailen naar info@tommie.nl. 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren