Sport & Cultuur

Veel kinderen die opgroeien in een township krijgen last van sociale en emotionele problematiek. Verkrachtingen, criminaliteit en drugsgebruik zijn aan de orde van de dag. Daarnaast heersen er veel taboes rondom seksualiteit en HIV/aids. Om op te kunnen groeien tot veerkrachtige en zelfredzame jongvolwassenen hebben de kinderen extra begeleiding nodig en is het van belang dat ze dingen ontdekken in zichzelf waar ze goed in zijn, zoals dansen en zingen. Alleen op deze manier leren kinderen het zelfvertrouwen op te bouwen dat nodig is om iets van hun toekomst te maken.

Activiteiten op het gebied van sport, spel, toneel en muziek bevorderen de saamhorigheid en sociale contacten van de kinderen. Dit houdt ze van de straat en er wordt voorkomen dat ze in de criminaliteit terechtkomen. Daarbij wordt er extra aandacht gegeven aan de begeleiding van deze kinderen en het vergroten van hun weerbaarheid.

In 2017 start Tjommie met een nieuw sportproject in township Bloempoort. En jij kunt een steentje bijdragen! Kijk hier hoe.

Wat hebben we bereikt?

Sportvelden

Midden in het township zijn in 2004 door onze partnerorganisatie sportvelden aangelegd. Een tennisbaan, een korfbalveld, een basketbalveld, volleybalveld, een ruimte voor fitness en het eerste internationaal Cruyff Court. Elke middag, na schooltijd, zijn de sportvelden vol met kinderen die daar volledig zichzelf kunnen zijn. Ook kinderen met een handicap kunnen hier sporten. Het sportprogramma trekt maandelijks ongeveer 3.500 kinderen uit de townships.

Klik hier om meer te lezen over de sportprojecten

Ndlovu Youth Choir

Het Ndlovu Youth Choir, opgericht in 2008, is een professioneel koor voor talentvolle kinderen met een problematische achtergrond. Jaarlijks wordt het Ndlovu Youth Choir uitgenodigd nationaal en internationaal op te treden. In de Moutse Valei zijn inmiddels 12 andere koren opgericht. De kinderen van het koor zijn een voorbeeld voor hun omgeving. 

Klik hier om meer te lezen Ndlovu Youth Choir  

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren