René Frijters (voorzitter)

Ik ben een ondernemer in de financiële sector. En heb zowel Alex Beleggersbank (1999) als Knab (2010) opgericht. Mijn passie ligt in het in de watten leggen van klanten, innovatie en het creëren van een winnende cultuur.

Toen Alex Beleggersbank eind 2007 werd overgenomen door BinckBank ben ik in aanraking gekomen met Hugo en Liesje Tempelman, de oprichters van hulporganisatie Ndlovu Care Group in Zuid-Afrika. Ik wilde mijn hoofd schonen en heb in 2008 samen met de lokale bevolking in Elandsdoorn het amphi-theater The Miracle gebouwd. Dit om de problematiek rondom HIV/AIDS bespreekbaar te maken en de lokale jeugd een platform te geven waarop ze hun talenten kunnen ontwikkelen en presenteren.

Een waarzinnig mooie ervaring, die mij nog meer heeft doen beseffen hoe belangrijk het is voor kinderen op te komen. Bij terugkomst in Nederland heb ik met het bestuur van de Elandsdoorn Foundation rond de tafel gezeten en is hieruit de Tjommie foundation ontstaan.

Ik hoop dat mijn inzet voor de Tjommie foundation ertoe leidt dat meer en meer kinderen in Elandsdoorn een gelukkige jeugd mogen ervaren en zij op latere leeftijd in staat zijn een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van Zuid-Afrika. 

Ga terug naar 'Over ons > Wie we zijn'

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren