Ons team

René Frijters

Bestuur - voorzitter

Ik ben een ondernemer in de financiële sector en heb zowel Alex Beleggersbank (1999) als Knab (2010) opgericht. Mijn passie ligt in het in de watten leggen van klanten, innovatie en het creëren van een winnende cultuur.

Toen Alex Beleggersbank eind 2007 werd overgenomen door BinckBank ben ik in aanraking gekomen met Hugo en Liesje Tempelman, de oprichters van hulporganisatie Ndlovu Care Group in Zuid-Afrika. Ik wilde mijn hoofd schonen en heb in 2008 samen met de lokale bevolking in Elandsdoorn het amphi-theater The Miracle gebouwd. Dit om de problematiek rondom HIV/AIDS bespreekbaar te maken en de lokale jeugd een platform te geven waarop ze hun talenten kunnen ontwikkelen en presenteren.

Een waanzinnig mooie ervaring, die mij nog meer heeft doen beseffen hoe belangrijk het is voor kinderen op te komen. Bij terugkomst in Nederland heb ik met het bestuur van de Elandsdoorn Foundation rond de tafel gezeten en is hieruit de Tjommie Foundation ontstaan.

Ik hoop dat mijn inzet voor de Tjommie Foundation ertoe leidt dat meer en meer kinderen in Elandsdoorn een gelukkige jeugd mogen ervaren en zij op latere leeftijd in staat zijn een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van Zuid-Afrika. 

Lees meer... Lees minder...

Sonia Jennings

Bestuur - penningmeester

Vanaf 2001 ben ik vanuit mijn eigen bedrijf AAR Consult als (interim) bestuurder, manager en consultant werkzaam binnen de gezondheidszorg, met name in de eerstelijn. Daarvoor ben ik, van 1980 tot 1999, binnen de bankensector werkzaam geweest.

Mijn zakelijke financiële achtergrond combineer ik met mijn kennis en ervaringen als bestuurder en leidinggevende binnen diverse organisaties en mijn werk als coach.

Ik streef bij de uitvoering van mijn werkzaamheden altijd naar een balans tussen gezonde zakelijke principes en menselijke waarden.

Naast deze zakelijke kwaliteiten die ik zal inzetten in mijn rol als penningmeester van Tjommie, zie ik uit naar een fijne samenwerking met mijn andere collega’s om samen zoveel als mogelijk is, de kinderen in Elandsdoorn, via Tjommie, te helpen.

Lees meer... Lees minder...

Inge Eijsenga

Bestuur - secretaris

Ik ben zelfstandig filmmaker, programmamaker en televisieredacteur en verbind door middel van storytelling mensen en organisaties aan maatschappelijk relevante onderwerpen. Daarnaast ben ik verliefd op Afrika, en in het bijzonder op Zuid-Afrika.

Ik ken het werk van Tjommie en Ndlovu Care Group al geruime tijd vanuit mijn werkverleden voor Herman van Veen en UNICEF Nederland en iedere keer weer als ik in Zuid-Afrika ben, word ik tot in mijn ziel geraakt. Elk kind verdient een kans. Tjommie zorgt er voor dat de kinderen uit de townships in de Moutse Vallei die kans krijgen. Ik vind het een eer om mijn kennis en kunde in te zetten en om als secretaris bij te mogen dragen aan de doelstellingen van deze prachtige organisaties.

Lees meer... Lees minder...

Jean Pierre van Tiggelen

Bestuur - lid

In de afgelopen 30 jaar heb ik het voorrecht gehad om een prachtige, lange en leerzame carrière in de IT branche op te mogen bouwen. Gedurende deze periode heb ik ook de kans gekregen mij als mens en als manager steeds verder te ontwikkelen.

Bij grote merken als Oracle, BMC Software en ServiceNow heb ik leiding mogen geven aan vele internationale commerciële teams. Dit heeft mijn blik op de wereld ingrijpend veranderd. Het heeft mij namelijk geleerd dat niet iedereen in het leven dezelfde kansen krijgt. Als je startpunt toevallig ergens anders ligt, kan de weg naar succes erg lastig worden. Dit geldt temeer voor de kinderen in Elandsdoorn, Limpopo. Een van de armste gebieden van Zuid Afrika.

Tjommie en de Ndlovu Care Group zetten zich dagelijks in om het lot van deze kinderen te verbeteren. Tijdens een rondreis door Zuid Afrika, heb ik, samen met mijn vrouw en (klein-)kinderen, een bezoek gebracht aan de Ndlovu Care Group. Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien wat de impact van hun werk is op de lokale gemeenschap. Dit heeft mij doen besluiten om mij verder actief in te gaan zetten voor deze kinderen.

Ik vind het dan ook een eer om mijn kennis en ervaring in te mogen zetten in het bestuur van Tjommie en hoop daarmee meer kinderen in Elandsdoorn een goede start te geven.

Lees meer... Lees minder...

Maartje Smits

Bureau - programmamanager

Ik ben bij Tjommie begonnen als vrijwilliger en doorgegroeid als bureaumanager. Na de projecten een keer bezocht te hebben was ik om. Het is een voorrecht om te mogen werken in de goede doelen sector, maar ronduit bijzonder om te mogen werken voor de duurzame kinderhulpprojecten van onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group.

Projecten die zichtbaar impact hebben en een organisatie die diep geworteld is binnen de lokale gemeenschap. Met heel veel plezier en enthousiasme zet ik mij dagelijks in om dit mooie werk voort te zetten en uit te breiden.

Tjommie staat voor:

  • directe lijnen met een betrouwbare partnerorganisatie in Zuid-Afrika;
  • langetermijn hulp met een integrale armoede aanpak;
  • en een bevlogen en betrokken achterban, die zich inzet om kinderen in uitzichtloze situaties kansen te geven.

Als pedagoog en projectmanager is deze baan mij op het lijf geschreven. Het inspireert mij enorm om te zien hoe jongeren de stigma's rond armoede weten te ontstijgen door kansen met beide handen aan te pakken.

Lees meer... Lees minder...

Patricia Vermeer

Bureau - projectmedewerker

Patricia ondersteunt het Tjommie bureau als projectmedewerker. Zij focust zich op de bedrijfsrelaties en het uitbouwen van duurzame partnerships.

Patricia heeft een hart voor dieren, mensen en de planeet. Dit was ook haar motivatie om het platform @localcharitiesworldwide op te zetten. Dit platform is een informatieve website voor kleine goede doelen wereldwijd opgezet samen met 3 vrijwilligers.
Patricia gelooft erin dat iedereen iets te geven heeft, dat kan zijn een financiële bijdrage maar ook in tijd en interesse in wat de ander doet. Haar motto is dan ook: everybody has something to give, let’s start with a smile.
Bij toeval kwam ze in aanraking met Tjommie en werd ze geraakt door de missie en de projecten die Tjommie bij de partnerorganisatie Ndlovu Care Group ondersteund. Ze vindt het super leuk om zich in te zetten voor een lokale charity die echt impact maakt. In haar vrije tijd is ze het liefst te vinden in de moestuin. Zelf groenten en fruit verbouwen vind ze het leukste wat er is.
Lees meer... Lees minder...

Amber Jansen

Bureau - interim projectmanager

Amber heeft een aantal jaar geleden stage gelopen bij Ndlovu. Waar ze een halfjaar lang werkzaam was in de bijzondere townships van Limpopo. "Hier heb ik zelf mogen zien en ervaren wat Tjommie teweegbrengt in Zuid-Afrika en dit was zeer indrukwekkend. Na haar studie heeft ze veel ervaring mogen opdoen op het gebied van evenementen en projectmanagement. Ze is erg dankbaar dat ze deze kennis opnieuw mag inzetten bij Tjommie. ” Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s aan de slag te gaan om nog meer kinderen een goede start te geven in Limpopo." 

Ik ben event manager, projectmanager en weddingplanner. In mijn werk breng ik graag mensen samen op waardevolle momenten. 
Een goede en warme relatie met gasten, klanten of donateurs staat bij mij voorop! Daarnaast heeft Zuid-Afrika mijn hart gestolen, de natuur maar ook met name de cultuur.

Lees meer... Lees minder...