De kinderen

Indrukwekkende verhalen 

Tjommie gelooft in toekomstkansen voor alle kinderen. Ook voor kinderen die opgroeien in uitzichtloze armoede in townships van Zuid-Afrika. Door verbetering van de levensomstandigheden en door te werken aan hun talenten zorgen we met ons goed doel kinderen ervoor dat zij ook een kans krijgen om hun dromen waar te maken. Graag stellen wij ze aan je voor en vertellen hun verhalen. 1 kind, 1 kans.

Rachel

‘Weeskind met groot talent’

Rachel Mahlatse verloor al jong haar beide ouders en haar enige broer. Vanaf haar 13e woonde zij bij haar oma. Een verdrietig meisje met een moeilijk leven, maar ook met een groot talent. Het Ndlovu Youth Choir ontdekte Rachels prachtige stem. Afgelopen jaren werkte zij als Ndlovu verzorgster bij het revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen. Volgens Rachel heeft het Ndlovu Youth Choir ervoor gezorgd dat haar leven betekenisvol is.

 

Charlotte

‘Vaarde als eerste Afrikaanse vrouw de oceaan over’

Een jonge vrouw, Boitumelo Charlotte, werd de eerste Afrikaanse vrouw die over de Grote Oceaan vaarde met de Clipper Round the World Yacht Race en is nu bezig zich te kwalificeren als brandweerman. Opgegroeid als wees en inmiddels een jonge vrouw van ongelooflijk talent, kracht en vastberadenheid. Zij heeft zich over en weer bewezen klaar te zijn voor elke uitdaging door zichzelf en haar peers te bevrijden van alle stigma’s rond armoede.

 

Zweli

‘Gaat nu gezond naar school’

Dit is Zweli Khoza. Hij was 5 jaar toen hij ernstig ondervoed werd opgenomen in een van onze voedingscentra. Hij kon worden gered dankzij speciale begeleiding. Zweli is weer op gezond gewicht en gaat nu ook naar school. Dat is voor hem heel erg belangrijk, want onderwijs betekent een goede ontwikkeling en kansen voor toekomst.

Ndlovu Youth Choir

Het Ndlovu Youth Choir is een artistiek programma waarbij jongeren direct werken aan weerbaarheid, zelfontplooiing en hun eigenwaarde. Door middel van zang en dans leven ze zich uit en kunnen ze hun zorgen voor even vergeten. Het koor geeft deze jongeren een richting en leert hen dat ze wél iets goed kunnen: zingen! De discipline van het Ndlovu Youth Choir zet hen weer op de rit en geeft hen een toekomstperspectief. Zo is de échte impact dat alle jongeren hun school afmaken en er geen tienerzwangerschappen voorkomen onder de meisjes in het koor.

Meer over Ndlovu Youth Choir