Periodiek schenken

Zet jouw donatie om in een periodieke schenking

Doneren aan Tjommie kan op verschillende manieren. Een periodieke schenking is niet alleen voor jou voordeliger, maar je helpt er ook meer kinderen mee. Omdat jouw donatie voor meerdere jaren is vastgelegd, kan de Ndlovu Care Group hun werk voor meerdere jaren vooruit plannen. Voor veel van onze projecten is een lange adem nodig. We hebben je dus heel hard nodig en hopen dat je ons werk ook op de lange termijn blijft steunen.

Belastingvrij schenken goed doel

Wanneer je jaarlijks meer dan 1% van je inkomen schenkt aan goede doelen heb je recht op een aftrekpost. Geef je minder dan dit bedrag, leg dan jouw schenking vast in een wederzijdse schenkingsovereenkomst voor een periode van minimaal 5 jaar. Jouw giften zijn dan voor 100% aftrekbaar. Van elke euro die je ons schenkt, ontvang je maximaal de helft terug van de Belastingdienst. Schenken is dus voordeliger dan maandelijks een bedrag doneren! Bereken jouw netto voordeel bij een overeenkomst voor belastingvrij schenken aan een goed doel.

Belastingvrij schenken goed doel nog eenvoudiger

Sinds 1 januari 2014 hoef je door een wetswijziging geen notariƫle akte meer op te laten maken voor een periodieke schenking. Dat kan nu heel eenvoudig via een overeenkomst van de Belastingdienst. Hieronder lees je in een paar stappen hoe je dit zo makkelijk mogelijk doet.

Periodiek schenken in een paar stappen

  1. Bepaal hoeveel jij de komende jaren wil schenken.
  2. Vul het formulier van de Belastingdienst digitaal in.
  3. Download vervolgens het formulier en kies voor 'Met jouw wijzigingen'.
  4. Open het formulier vervolgens met Adobe Acrobat Reader.
  5. Binnen Adobe Acrobat Reader kies je voor 'Elektronisch ondertekenen'.
  6. Vervolgens kun je in de daarvoor bestemde vakjes je initialen plaatsen.
  7. Daarna hoef je het formulier alleen nog maar te sturen naar info@tjommie.nl. Wij zorgen ervoor dat je een ondertekend exemplaar retour krijgt.

Open overeenkomst periodiek schenken