Over Tjommie

Klein goed doel, grote impact

Tjommie is een klein goed doel, opgericht in 1999. Tjommie creëert kansen voor kinderen, die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. En maakt het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.

1 kind, 1 kans

Bij ieder kind in armoede hebben we één kans om hem of haar een betere toekomst in Afrika te geven. Wij beginnen bij de basis door kwetsbare kinderen in rurale townships toegang te geven tot de meest basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig huis, maar ook door het aanbieden van zang-, dans- en sportactiviteiten.

De projecten die Tjommie steunt hebben een integrale aanpak van de armoedeproblematiek om kinderen te helpen te gaan ‘leven’ in plaats van ‘overleven’. Zo geven we hen de kans op te groeien tot zelfstandige en krachtige jongvolwassenen met een toekomst.

Wie zijn we?

Wij steunen projecten van de Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie Ndlovu Care Group met Nederlandse roots in de provincie Limpopo, 200 km ten noordoosten van Johannesburg. In deze rurale gebieden wonen zo’n 140.000 mensen in verschillende townships met ontoereikende infrastructuur voor onderwijs en
gezondheidszorg.

Tjommie is een CBF erkend goed doel en heeft een ANBI status.

Meer over Ndlovu Care Group

Wat is onze visie?

Bij ieder kind in armoede hebben we één kans om hem of haar een betere toekomst te geven. Wij steunen kinderhulpprojecten die zich richten op vijf zorggebieden die samen een integrale aanpak vormen van de armoedeproblematiek.

Bij Tjommie vinden we dat een integrale aanpak van armoede een duurzame oplossing kan bieden voor de verbetering van de levensomstandigheden van kinderen in townships.

Hoe kan ik bijdragen?

Fijn dat je het werk van Tjommie wilt steunen met een bijdrage! Met jouw steun draag je bij aan een goede basis voor kwetsbare kinderen in rurale townships van Zuid-Afrika en een kans op een betere toekomst. Door jou krijgen ze toegang tot de meest basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig huis, maar ook met activiteiten in onderwijs, sport en (talent)ontwikkeling.

-
50
+

Vrijwilligerswerk

Ben jij op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk bij een kleine en bevlogen organisatie die strijdt voor een betere toekomst voor kinderen in townships van Zuid-Afrika? Wil jij nuttig bezig zijn, ervaring opdoen en bevlogen mensen ontmoeten? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Tjommie en steun ons!

Heb jij een bijzonder talent of wil je een deel van je tijd inzetten en ons steunen met je expertise? Samen kijken we hoe jij met jouw tijd en kennis kunt bijdragen. Daarnaast kun je je ook inzetten voor Tjommie door een eigen actie te organiseren.

Ben je geïnteresseerd om ons team met jouw inzet te versterken? Stuur dan een reactie met je CV naar info@tjommie.nl.

Vacatures

Wil jij bijdragen aan de missie van Tjommie?

Misschien zit er een leuke vacature voor je tussen en help jij binnenkort kinderen in Zuid-Afrika.