Sporten in township 

Sporten is belangrijk voor kinderen en jongeren uit het township om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Het biedt een uitlaatklep voor (traumatische) problemen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Rondhangen en vervelen op straat hoeft niet meer. Zo wordt ook voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terecht komen.

Sportprojecten

Door het organiseren van sportactiviteiten die plezier, creativiteit en ontspanning geven wordt onderlinge saamhorigheid en sociale contacten bevorderd. Bij de sportprojecten is ook een maatschappelijk werkster aanwezig. Zij geeft kinderen ondersteuning geeft bij het leren van dagelijkse vaardigheden die de weerbaarheid vergroten. Ook geven zij speciale aandacht aan kinderen met grote emotionele en sociale problemen. De faciliteiten zijn zo ingericht dat kinderen met een handicap ook kunnen deelnemen aan de activiteiten. 

Rocky Fit en Aventus samen sterk voor Tjommie

Met het project Rocky Fit Aventus 4 Tjommie slaan Sportschool Rocky Fit en onderwijsinstelling Aventus de handen ineen voor de kinderhulpprojecten van Tjommie. Dit doen ze door het werven van fondsen voor het project en een stageprogramma.  

René Diks van Rocky Fit zet zich al langer in voor Tjommie’s projecten rond sport. Aventus start nu een stageprogramma voor leerlingen van de opleiding Buurt, Onderwijs & Sport. Doel van de drie maanden durende stage is het duurzaam opzetten en coördineren van het sportprogramma. Daarnaast het organiseren van dagelijkse activiteiten en competities tijdens de schoolpauze of na school. Denk aan tennis, voetbal, basketbal, volleybal, weerbaarheid trainingen en zelfs een hardloopwedstrijd door het township. Zo kunnen duizenden kinderen en jongeren blijven sporten en daarmee een kans krijgen op een betere toekomst. 

 

Bekijk ook:

"Sport is een geweldig middel om kinderen hun zorgen te laten vergeten, net zoals dansen, zingen en muziek maken".

Jacco Eltingh, tijdens een bezoek aan onze partnerorganisatie als ambassadeur van Tjommie.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren