Nieuwe voozitter TJOMMIE Foundation

Vanaf februari 2015 is René Frijters de nieuwe voorzitter van TJOMMIE Foundation. Na zeven jaar bevlogen voorzitter te zijn geweest geeft Jan Talboom het stokje over aan René Frijters. Wij danken Jan voor zijn inzet de afgelopen jaren en zijn blij dat hij de rol van vice voorzitter wil blijven vervullen binnen het bestuur.

 

Lees hieronder een kort interview met René Frijters over zijn nieuwe functie binnen het bestuur van TJOMMIE Foundation.

Kun je ons wat meer vertellen over wie René Frijters is?

Ik ben een ondernemer uit de financiële wereld. Ik heb ooit Alex Beleggersbank op gericht en ben daar 12 jaar eindverantwoordelijk voor geweest. Daarna heb ik wat andere leuke activiteiten opgestart waaronder de nieuwe bank Knab. Ik ben gelukkig getrouwd en trotse vader van een dochter die geneeskunde studeert. 

Hoe ben je in contact gekomen met de TJOMMIE Foundation?

Na de verkoop van Alex Beleggersbank had ik behoefte aan een sabbatical. Ik ben toen via Jacco Eltingh in contact gekomen met de Nederlandse oprichters van de Ndlovu Care Group, de organisatie waar TJOMMIE Foundation fondsen voor werft. Deze vroegen mij een project te begeleiden dat moest leiden tot de bouw van een amfitheater midden in het township. In dat theater 'The Miracle' worden nu veel activiteiten gehouden die de jeugd de kans biedt zich te ontwikkelen en de HIV/AIDS problematiek bespreekbaar te maken.

Wat maakt de TJOMMIE Foundation anders dan andere goede doelen?

Mij spreekt vooral de no nonsense aanpak van de TJOMMIE Foundation aan. Het Kinderprogramma van Ndlovu Care Group, dat TJOMMIE Foundation steunt, laat de kinderen door te werken aan hun zelfvertrouwen en door ze life skills bij te brengen doorgroeien tot volwassen burgers die een bijdrage kunnen gaan leveren aan de Zuid-Afrikaanse samenleving. Met deze integrale aanpak bereikt de organisatie met relatief weinig geld heel veel voor de kinderen uit het township in Zuid-Afrika.

Wat maakt de TJOMMIE Foundation voor ondernemers interessant?

Het mooie aan de doelstelling van de TJOMMIE Foundation vind ik dat we via het Kinderprogramma kinderen een kans geven om zich uit de benarde levensomstandigheden te bevrijden en zich te ontwikkelen. Dit gebeurt op een ondernemende en onconventionele manier, waarbij echt wordt uitgegaan van de behoefte van de klant, de bewoners van het township. Wat voor ondernemers interessant is, is dat de projecten voortdurend worden bijgestuurd aan de omstandigheden en dat er een enorm geloof en doorzettingsvermogen nodig en zeker ook aanwezig is om het doel te bereiken. En het werkt. De resultaten zijn zichtbaar!

Wat is jouw missie voor TJOMMIE Foundation?

Ik wil het merk TJOMMIE samen met vele anderen op de kaart gaan zetten, zodat nog veel meer kinderen van het goede werk van de stichting kunnen gaan profiteren en uit hun benarde omstandigheden kunnen worden weggehaald. Ieder kind verdient een kans!

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren