Wereldrecord glijbaan glijden voor TJOMMIE Foundation

Honderden basis- en middelbare schoolleerlingen hebben op vrijdag 26 juni in Avonturenpark Hellendoorn in samenwerking met Stichting Helder Water het wereldrecord glijbaan glijden verbeterd voor het goede doel. In een uur tijd gleden 629 kinderen van 159.021 meters waterglijbaan en hebben daarmee in totaal € 2.742,20 ingezameld voor het waterprogramma van TJOMMIE Foundation, waarmee watervoorzieningen worden aangelegd in townships van Zuid-Afrika. Dries Roelvink gaf in zijn gele zwembroek het startsein voor de actie. Ook de Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven en Wethouder van Onderwijs Anja van den Dolder waren aanwezig.

Water

Het waterprogramma voorziet kinderen, die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships, van toegang tot schoon drinkwater door het plaatsen van waterputten. Schoon drinkwater draagt bij aan een betere gezondheid van de kinderen. Het halen van drinkwater, dikwijls vele kilometers van huis, is vaak de taak van schoolgaande kinderen. Dit is een zware taak die uitput en de aandacht afneemt van andere belangrijke zaken, zoals huiswerk en sport. Tot nu toe zijn er al 43 functionerende waterputten gerealiseerd. Daarmee hebben inmiddels 50.000 tot 60.000 mensen op loopafstand toegang gekregen tot schoon drinkwater!

Iedere druppel telt

Ook Avonturenpark Hellendoorn weet dat iedere drupel telt als geen ander. Voor de glijbanen is veel schoon water nodig en om geen water te verspillen wordt gebruik gemaakt van een duurzame installatie die het water continu filtert en reinigt, zodat slechts een minimale hoeveelheid hoeft te worden gebruikt en het water wordt gerecycled. 

 

Voor meer informatie neem contact met ons op via info@tjommie.nl of bel 088 - 008 1900.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren