De Chill Hub heeft succes!

Sinds de start van het naschoolse programma, de Chill Hub, in 2013 is het aantal jongeren dat door een leerachterstand vroegtijdig van school gaat aanzienlijk gedaald! De Chill Hub “een thuis, weg van thuis” is onderdeel van het TJOMMIE Onderwijsprogramma en biedt de kinderen en jongeren in Moutse een omgeving waar ze zich kunnen ontspannen, boeken lezen, films kijken en kunnen praten over hun problemen en angsten met een maatschappelijk werker. Ook worden er naschoolse huiswerkklassen en bijlessen gegeven, zodat de jongeren een eventuele achterstand op school kunnen inhalen en het risico op vroegtijdig schoolverlaten wordt verkleind.

Verschillende belanghebbenden uit de omgeving raken steeds meer betrokken bij de community development projecten. De Bantwane Youth Initiative (BYI), een groep van jonge ondernemers, allen geboren in de Moutse regio, is als onderdeel van de Chill Hub een aantal projecten gestart. Zo faciliteren ze een gratis cursusaanbod voor de hele gemeenschap, het Change 2 Advance programma van de University of South Africa, en worden er computerlessen georganiseerd voor de oudere leerlingen. Computervaardigheid is ook in Zuid-Afrika een belangrijke vaardigheid voor een vervolgopleiding.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren