Nieuwe bus voor jongerenkoor

Jarenlang moest het Ndlovu Youth Choir met de taxi worden rondgereden. Taxi’s in Zuid-Afrika zijn gevaarlijk en onbetrouwbaar. De kosten waren hoog en bovendien was het een gigantische tijdsrovende onderneming. Dankzij de nieuwe bus, opgedragen aan de getalenteerde jonge zangers, krijgen zij de kans in de hele regio op te treden en andere jongeren te inspireren.

Ndlovu Youth Choir

Het Ndlovu Youth Choir, opgericht in 2008, is een professioneel koor voor talentvolle kinderen met een problematische achtergrond. Veel van deze kinderen zijn getroffen door de HIV/aids epidemie, hun ouders zijn overleden of ze zijn zelf geïnfecteerd met HIV. Sommigen zijn verkracht, mishandeld, drugsverslaafd, slachtoffer van criminaliteit of zelf crimineel geworden om te overleven. Het koor geeft deze jongeren een richting en leert hen dat ze wél iets goed kunnen: zingen! Bij een optreden worden ze samen gezien, gehoord, heeft men bewondering en wordt er luid geapplaudisseerd. De discipline van het koor zet hen weer op de rit en geeft hen een toekomstperspectief. Daarnaast hebben ze veel plezier en wordt er gelachen. In de vallei zijn inmiddels 12 andere koren opgericht. De kinderen van het Ndlovu Youth Choir zijn een voorbeeld voor hun omgeving.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren