Kinderen met een handicap

Een belangrijke uitbreiding van het Kinderprogramma is meer toegewijde zorg voor gehandicapte kinderen en jongeren en hun verzorgers. De huidige onderdelen zoals de voedingscentra (nutritional units) en de kleuterscholen kunnen kinderen met een matige handicap opnemen, maar binnen het Kinderprogramma ontbreken de faciliteiten voor meer toegewijde zorg voor ernstig gehandicapte kinderen en jongeren.

Vroege opsporing

Vroege opsporing van handicaps is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat kinderen effectieve zorg en revalidatie krijgen. Vaak worden, door verwaarlozing van een handicap, de ernstige gevolgen ervan bij een kind pas op latere leeftijd geïdentificeerd. Het tijdig behandelen kan verergeren van een beperking tegengaan. Het identificeren van individuele problematiek en zorgbehoeften is essentieel voor een effectieve interventie.

Zorg voor kinderen met een handicap

De zorguitbreiding is bestemd voor gezinnen met gehandicapte jonge kinderen, wonend in een rurale omgeving. Door de invoering van thuiszorg, dagzorg en woonvoorzieningen leren jongeren met een beperking enigszins zelfstandig te leven. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de kinderen en jongeren met ernstige chronische (= blijvende, niet veranderbare) stoornissen, en hun familieleden, moeten leren met hun beperkingen om te gaan en met hun mogelijkheden die vaardigheden te leren die ze nodig hebben om zo goed mogelijk zelfstandige te functioneren.

 

Wij bedanken De Johanna Donk-Grote Stichting voor de bijdrage aan het project. Wil jij ook bijdragen aan zorg voor kinderen met een handicap in Zuid-Afrika? Dat kan door donateur te worden voor 7,50 per maand of een eenmalige bijdrage te doen. Doneer direct >

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren