Kleuterjuffen met een missie

Lizzy Kotelo, Elsie Mokone en Constance Simelane geven al jaren les op onze kleuterscholen in Dennilton. Deze kleuterjuffen begrijpen de moeilijkheden van het harde leven in een township waar de basis infrastructuur ontbreekt, zoals water, wegen en elektriciteit. Zij hebben alles al meegemaakt en deinzen nergens voor terug. Op de kleuterscholen zorgen zij er dagelijks voor dat ondervoede, verwaarloosde en mishandelde kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ze houden een oog op ongewenste omstandigheden thuis en zien hun jonge pupillen als blije gezonde kinderen vertrekken naar het lager onderwijs.

Persoonlijke ontwikkeling

Ondanks de grote verantwoordelijkheid en lastige situaties zijn de kleuterjuffen het erover eens dat lesgeven op de kleuterscholen het beste is dat ze ooit is overkomen. Lizzy, Elsie en Constance krijgen op deze manier de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en verder te studeren. Zowel Elsie als Constance zijn dit jaar gestart met een ECD cursus. Alle drie zijn ze erg blij dat hun kinderen naar goede scholen gaan. Elsie's dochter is dit jaar gestart met een beroepsopleiding, wat anders nooit mogelijk was geweest. Lizzy is al jaren weduwe en zou anders niet in staat zijn geweest voor haar kinderen te zorgen.

Een groot compliment voor hun bijzondere werk en de beste wensen voor deze geweldige vrouwen!

 

Dit jaar wordt de vierde kleuterschool gebouwd. Wil jij ook bijdragen aan de kleuterscholen in Dennilton? Dat kan door donateur te worden voor 7,50 per maand of een eenmalige bijdrage te doen. Doneer direct >

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren