Voedselpakketten met Kerst

Weet jij niet wat je moet vragen voor Kerst en wil je jouw Kerstgeschenk afstaan aan een kind die het hard nodig heeft? Rond de feestdagen hebben kinderen in townships van Zuid-Afrika het vaak extra moeilijk rond te komen. 

Geef met voedselpakketten met kerst cadeau aan kwetsbare kinderen

Jij kunt bijdragen door voedselpakketten met Kerst cadeau te geven. De voedselpakketten bestaan uit lekkere en voedzame etenswaren en een klein cadeautje. Jouw aankoop wordt omgezet in een donatie aan projecten die kinderen een kans geven op een betere toekomst. Zo maak je niet 1 maar 2 mensen blij!

Geef cadeau  

Je kunt ook met je bedrijf een donatie doen voor de voedselpakketten met kerst. Neem contact op met Maartje Smits via maartje.smits@tjommie.nl.

Wat is een kerst voedselpakket?

Ook in het Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn is het Kerstfeest. Voor de kinderen die zonder hun ouders opgroeien (veelal vanwege de HIV/aids-epidemie) is de decembermaand een heel erg moeilijke maand om rond te kunnen komen.

Dankzij de Christmas Hampers (voedselpakketten met kerst) zijn deze kindgezinnen gesteund en krijgen zij voor heel even een zorgeloze Kerst. Voor de meeste kinderen is dit de eerste keer sinds maanden dat zij weer een echte maaltijd kunnen eten. Elke familie ontvangt een enorm pakket tot het randje gevuld met de meest noodzakelijke levensmiddelen. Zoals maïsmeel, rijst, ingeblikte vis, vruchtenjam, suiker, thee, wasmiddel, tandpasta. 

Donatie met impact

In totaal worden er met Kerst zo'n 200 Christmas Hampers uitgedeeld aan hulpbehoevende gezinnen in townships van Zuid-Afrika. De inhoud is verdeeld naar de grootte van de families (gemiddeld 4 kinderen). Elk gezin ontvangt een voedselpakket waar zij een ruime maand mee vooruit kunnen. Het uitreiken van de voedselpakketten wordt gecombineerd met een Kerstfeest voor kinderen in township theater The Miracle. Hier zijn gemiddeld zo’n 350 kinderen aanwezig.

Tijdens de Kerstviering worden zij ook eens verwend met:

  • snoepgoed,
  • ballonnen,
  • bellenblaas
  • een lunchpakketje
  • worden de kinderen geschminkt
  • en dus de voedselpakketten met kerst.

Er is ook een Kerstman aanwezig die voor elk kind een cadeautje heeft. Zo komt voor even de magie terug in de levens van deze kinderen.

Contact

Je kunt een bijdrage doen op IBAN NL82 RABO 0111 3174 28 onder vermelding van ‘kerstpakket voor een kind in nood’. Mail naar info@tjommie.nl voor meer informatie over de kerstactie.

 

voedselpakketten met kerst voor kinderen zuid afrika

kindje maken met voedselpakket met kerst

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren