Eltingh en Haarhuis steunen kinderen met goed onderwijs

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis steunen Tjommie, via ATP Aces for Charity Program, met €15.000. Deze bijdrage geeft kinderen die in een Zuid-Afrikaans township opgroeien een kans op een betere toekomst.

ATP Aces for Charity

Tjommie is een van de negen goede doelen die dit jaar van het ATP Aces for Charity Program ondersteuning ontvangt. ATP Aces geeft met het Charity Program iets terug aan de gemeenschappen in de landen waar de ATP World Tour evenementen worden gespeeld. De goede doelen, zoals Tjommie, worden door ATP World Tour spelers en oud-spelers voorgedragen. “Wij zijn trots dat het verzilveren van breakpoints in ons vroegere vak iets mogelijk maakt voor kinderen die het niet eenvoudig hebben. Krijg je namelijk helemaal geen kansen, dan kun je ze ook niet benutten!” aldus Tjommies Jacco en Paul.

Ieder kind verdient een goede start    

Met deze bijdrage krijgen kleuters de start in het onderwijs die ze verdienen. Het maakt het mogelijk dat er voor elke klas een goed opgeleide kleuterjuf staat. Zodat de kwetsbare (wees)kinderen een jaar kunnen deelnemen aan het voorschoolse programma.

Veel kinderen in townships krijgen niet de start in het onderwijs die ze verdienen. Een leerachterstand of gebrekkige ontwikkeling in de eerste levensjaren hebben een leven lang grote gevolgen voor een kind. Het kleuterschool-programma steunt de instroom van kinderen naar het basis- en voortgezet onderwijs en verlaagt het aantal vroegtijdige schoolverlaters, zodat meer kinderen uiteindelijk met een diploma aan hun eigen toekomst kunnen bouwen.

Vierde kleuterschool

Op dit moment steunt Tjommie drie kleuterscholen waar in totaal zo’n 270 kinderen gebruik van maken. Elke kleuterschool telt dagelijks gemiddeld 90 kinderen verdeeld over drie klassen, die van gekwalificeerde kleuterjuffen les krijgen. In 2016 komt daar een vierde kleuterschool bij.

Lees het persbericht op de website van ATP Aces for Charity.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren