Hulp voor kinderen met een handicap

De situatie voor kinderen met een handicap is schrijnend in de townships van Zuid-Afrika. Binnenkort start het nieuwe project met toegewijde zorg voor deze kinderen en hun families. Zo kunnen zij veilig opgroeien en een kans krijgen op een betere toekomst.

Het maatschappelijk perspectief voor kinderen met een handicap is marginaal in de townships. Doordat veel families in de overlevingsstand staan hebben ze niet ook nog de kracht extra verzorging te bieden. Vaak schamen families zich voor hun kind en worden ze thuis verborgen gehouden. Het resultaat: verschrikkelijke leefsituaties voor hulpbehoevende kinderen.

Zelfstandig functioneren

Dankzij het nieuwe project worden kinderen en jongeren met ernstige chronische stoornissen opgevangen en word hun familieleden geleerd met de beperkingen om te gaan. Via thuiszorg, dagzorg en woonvoorzieningen krijgen zij handvatten aangeboden om met de beschikbare middelen vaardigheden onder de knie te krijgen die ze nodig hebben om, ook in de thuissituatie, zo goed mogelijk zelfstandig te functioneren.

 

Ruth vertelt…
De nieuwe faciliteit voor de dagopvang is inmiddels klaar voor gebruik. Bekijk onderstaand filmpje waar maatschappelijkwerkster Ruth vertelt op welke manier de nieuwe zorg de levens van deze gehandicapte kinderen drastisch zal veranderen.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren