Wilde Ganzen ondersteunt project Kleuterscholen

Wilde Ganzen steunt het project om drie kleuterscholen op te knappen. Samen met alle Tjommie runners tijdens de Dam tot Damloop gaan we € 7.500 voor dit project. Wilde Ganzen verdubbelt 50% van de opbrengst. 

Opknappen 3 kleuterscholen in township Elandsdoorn

Samen met alle Tjommie runners op de Dam tot Damloop gaan we € 7.500 ophalen om drie kleuterscholen in het township Elandsdoorn op te knappen. Denk hierbij aan het verven van de binnen- en buitenzijde gebouw, nieuwe muurschilderingen die de klassen opvrolijken, vernieuwen van stoelen, tafels en schoolborden, reparatie van speeltoestellen, maar denk ook aan het vernieuwen van diverse materialen zoals boeken en speelgoed.

Voorkomen leerachterstand

De kleuterscholen zijn van groot belang voor Elandsdoorn. Door de armoede in dit township zijn de families voornamelijk bezig met overleven. Er is nauwelijks aandacht voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen hebben al vóór zij naar de basisschool gaan een leerachterstand. Op de kleuterscholen maken de kinderen op een speelse manier kennis met taal, rekenen en kleuren. Ook krijgen ze dagelijks een voedzame maaltijd van de naastgelegen voedingscentra.

 270 kinderen een goede start op school

Elke school telt ieder schooljaar gemiddeld 90 leerlingen verdeeld over 3 klassen. Het project geeft 270 kinderen en 9 kleuterjuffen leerlingen een mooie school met goede lesmaterialen.

Loop je mee?

Schrijf je hier in

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren