Steun voor weeskinderen in townships van Zuid-Afrika

Doe mee met: ‘Tjommie op z’n Kop’ Facebook tjallenge

Tjommie start de ‘Tjommie op z’n kop’ tjallenge op Facebook. Een fondsenwervende actie om kwetsbare weeskinderen in Zuid-Afrikaanse townships een kans te geven op een betere toekomst.

 ‘Op z’n Kop’: 1 handstand + 1 donatie

Door een handstand te doen en een €5 donatie aan Tjommie, zet iemand letterlijk de wereld op z’n kop voor en van een weeskind. Deelnemers delen de foto of het filmpje van hun handstand op Facebook waarin ze drie vrienden taggen en challengen mee te doen. Donaties kunnen worden overgemaakt aan Tjommie IBAN NL82 RABO 0111 3174 28. De som van alle donaties zal het verschil maken voor de kinderen.

Doe mee! Maak een handstand

De weeskinderen

In Zuid-Afrika zijn er 120.0000 tot 160.000 weeskinderen die opgroeien zonder ouders in een zogenaamd ‘kindgezin’. Dit zijn huishoudens waarvan het oudste kind, hoofd van een gezin wordt en zorg draagt voor de broertjes en zusjes. Kinderen die nooit meer gewoon kind kunnen zijn. Veelal hebben zij hun ouders verloren aan de aanhoudende hiv/aids-epidemie.

Rondkomen van minder dan €5 per week

Duizenden kinderen staan er samen met hun broertjes en zusjes helemaal alleen voor. Zij hebben vaak minder dan €5 per week te besteden. Niet genoeg voor water, voedsel en een dak boven hun hoofd. De armoede van de omgeving waarin ze opgroeien én individuele armoede dwingt de kinderen dikwijls tot een leefstijl waartoe ze gedwongen worden. Zij wenden zich tot de straat om verloren inkomsten aan te vullen. Grijpen naar drugs, gaan de criminaliteit in of de prostitutie met alle gevolgen van dien.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren