Rocky Fit en Aventus slaan handen ineen

Sportschool Rocky Fit en onderwijsinstelling Aventus slaan de handen ineen voor kinderhulpprojecten van Tjommie in townships van Zuid-Afrika. Rocky Fit zet zich al langer in voor Tjommie’s projecten rond sport. Aventus start nu een stageprogramma voor leerlingen om bij te dragen aan deze sportactiviteiten. De samenwerking onder de naam Rocky Fit Aventus 4 Tjommie, heeft een belangrijk doel: kinderen uit Zuid-Afrikaanse townships een betere toekomst geven.

Persoonlijke betrokkenheid

Sportschool Rocky Fit is al enkele jaren betrokken bij Tjommie's kinderhulpprojecten. Dit komt voort uit de persoonlijke betrokkenheid en enthousiasme van eigenaar René Diks. Bij eerdere reizen naar Elandsdoorn verzorgde Diks er onder meer lessen in weerbaarheid, aerobics, voetbal, boksen en hardlopen. Daarbij zag hij bijzondere dingen gebeuren: “Kinderen worden komen steviger in hun schoenen te staan door sport en dat helpt ze om sterker in de maatschappij te staan. Bovendien versterkt sport onderling respect. Dat is van groot belang in de harde omgeving van de townships” aldus Diks.

Structureel vervolg samen met Aventus

Om de activiteiten en sportlessen van René Diks bij de kinderhulpprojecten van Tjommie in Zuid-Afrika een structureel vervolg geven, zocht Diks contact met Aventus. Een instelling voor middelbaar onderwijs met diverse Sport & Bewegingsopleidingen. Mark van Triest, sportdocent, over het initiatief: “Als opleidingsinstituut hebben een we een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarbij denken en handelen we ook over grenzen. In januari gaat een eerste groep van drie studenten naar Zuid-Afrika. Zij gaan sporten met de kinderen en dragen ook kennis over op lokale medewerkers om de kwaliteit van het sportprogramma verder te verbeteren". Aventus gelooft in een structurele aanpak, na 11 weken wordt de groep afgelost door een volgende, enzovoort. "Voor de Aventus-leerlingen een unieke kans: een stage in een township is met recht een uitdaging, waarbij ze waardevolle internationale ervaring opdoen. Bovendien combineren zij deze stage  met examenopdrachten” aldus Van Triest.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren