Anders denken: een koor met als bijproduct zang

Afgelopen week heb ik met een aantal Vrienden van Tjommie Foundation de projecten van Ndlovu Care Group in Zuid-Afrika bezocht die Tjommie ondersteunt. Ik was al 2 jaar niet meer in het township Elandsdoorn geweest en ben wederom onder de indruk van wat de Nederlandse arts Hugo Tempelman daar met zijn 250 man tellende team presteert.

Bouw amfitheater tijdens sabbatical

Zelf heb ik in 2008 tijdens mijn sabbatical in het township een amfitheater helpen bouwen. Het doel van dit theater is de problematiek die heerst rondom Hiv/Aids middels drama bespreekbaar te maken. En kinderen de kans te geven hun talenten te laten zien. Dat is uiteindelijk goed voor hun zelfvertrouwen en geeft ze de mogelijkheid even te ontsnappen uit hun zeer armoedige omstandigheden. Want wie vindt applaus niet lekker?

Youth Choir

Zo is eind 2008 het Ndlovu Youth Choir opgericht, een koor waar ongeveer 40-60 kinderen in zingen in de leeftijd variërend tussen de 12 en 24. jaar. En nu komt het... Deze kinderen zetten een fantastische performance neer! ‘Dat is slechts een bijproduct' zegt Hugo Tempelman. Het echte resultaat wat er mee behaald wordt is dat geen van de kinderen zwanger is of het hiv besmet is (normaal overkomt zo'n 20-25% van de kinderen in deze leeftijdsgroep dit) en dat zij hun school wél afmaken (gemiddeld behaalt 73% van de kinderen in het township NIET zijn eind diploma middelbare school).

8 december Fundraising Meetup

Dat is echte impact en een fantastisch resultaat van de geïntegreerde aanpak die Ndlovu volgt in het kinderprogramma dat Tjommie ondersteunt. Wil je meer weten over het goede werk van Tjommie? Kom dan op 8 december naar het Tjommie event in Breukelen. Inschrijven kan hier. En hieronder alvast naar het koor om in de stemming te komen.

Ik ben trots dat ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van kinderen in het township Elandsdoorn en dat we bij Knab klanten in de gelegenheid stellen om hun rente af te staan aan 5 goede doelen, waarvan Tjommie er één van is. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid in de maatschappij draagt, gaat deze er met zekerheid beter uitzien!

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren