Verslag geslaagde Tjommie Reis 2016

Van 12 t/m 16 oktober vond de Tjommie Reis 2016 plaats. 10 reisgenoten gingen samen met René Frijters (voorzitter Tjommie) op pad naar Zuid-Afrika om Tjommie's kinderhulpprojecten te bezoeken in het township Elandsdoorn. 4 dagen lang werden zij op sleeptouw genomen door onze Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie, Ndlovu Care Group, om compleet ondergedompeld te worden in een andere wereld midden in het township; de wereld van ongekende armoede, maar ook van hoop en kansen.

"Als je er geweest bent dan snap je pas echt waar het bij Tjommie om gaat: tastbare en zichtbare ontwikkelingshulp." René Frijters (Knab, voorzitter van Tjommie)

De reis

Tijdens de reis ontmoetten het gezelschap de Nederlandse oprichters Hugo en Liesje Tempelman. Dankzij hun inspirerende verhalen en rondleidingen kregen de reisgenoten een 'live' inkijkje in het reilen en zeilen van een inmiddels internationaal gerespecteerde NGO. Ook gingen de reisgenoten op stap met maatschappelijk werkster Ruth langs de kleuterscholen, voedingscentra en bij de kinderen thuis. Als afsluiting maakten zij de opening mee van een nieuw Child Care Centre in township Bloempoort. Waarbij een nieuwe kleuterschool, voedingsunit en Chill Hub werden geopend. Een geweldige feestelijke ceremonie op z’n Zuid-Afrikaans met optredens van het succesvolle Ndlovu Youth Choir.

Eyeopener

De reisgenoten keerden enthousiast terug en noemde de reis een ‘Eyeopener’. Ze hadden geen idee dat de projecten zo concreet waren en zo veel inzicht zouden geven in hetgeen bereikt is de townships.

 Bekijk de foto's van de Tjommie Reis 2016 op Flickr.

 

 

Wil jij volgend jaar mee met de Reis van Je Leven naar Zuid-Afrika? Geef je nu op!

Meer informatie

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren