AFAS Foundation steunt Tjommie

Speciaal voor de jubileumeditie van de AFAS Tennis Classics 24 t/m 27 november sloegen Jacco Eltingh en Tjommie de handen ineen om sport mogelijk te maken voor jongeren in townships van Zuid-Afrika. De AFAS Foundation kondigde op het centre court al een projectbijdrage van €5.000 aan en steun aan Tjommie voor de komende jaren. Inmiddels heeft de AFAS Foundation het bedrag verhoogd naar €11.000! Ook de 40 bedrijven die meededen met de 'JoinTheClub'-actie tijdens de AFAS Tennis Classics droegen ieder €100 of meer bij aan dit sportproject. Lid worden van de Club kan nog steeds door je aan te melden via info@tjommie.nl!

Wij danken de AFAS Foundation en alle deelnemende bedrijven voor de mooie bijdrage aan onze sportprojecten.

Opknappen sportvelden

Tjommie steunt sportprojecten in het township Elandsdoorn. Door intensief gebruik en slijtage van de sportvelden en materialen is de kwaliteit achteruit gegaan. De tennisbaan en het Cruyff-voetbalcourt moeten worden opgeknapt en diverse materialen moeten vervangen worden. Om ervoor te zorgen dat sport voor meer kinderen binnen bereik is en blijft, wordt er met dit project een jaarlijkse township run opgezet. Een loop van 5 en 10 kilometer midden door het township. Doel van deze loop is een minimale deelname van 2.000 kinderen en jongeren actief te betrekken.

Sport brengt kinderen bij elkaar

Voor ons is sporten heel normaal, het is van jongs af aan onderdeel van ons leven. Maar in townships zijn sociale activiteiten voor kinderen en jongeren nauwelijks aanwezig. En daardoor ontstaat verveling, met diefstal, tienerzwangerschappen en drugsgebruik als gevolg. Door kinderen samen te brengen door middel van sport, wordt het gemeenschapsgevoel in de townships versterkt. Ndlovu Care Group biedt de jeugd diverse sportactiviteiten aan op speciaal ingerichte sportvelden. En die zijn populair, maandelijks trekt het sportprogramma zo’n 3.500 kinderen!

Sport draagt bij aan talentontwikkeling

Naast het versterken van de gemeenschap, draagt sport ook bij aan het ontwikkelen van de talenten van kinderen. En dat is belangrijk, want daardoor kunnen zij beter tegenwicht bieden aan alle ellende om hen heen. Sport geeft de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en biedt een uitlaatklep voor alle (traumatische) problemen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren