Draag je steentje bij aan sport

Onlangs heeft onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group het nieuwe Child Care Center geopend in township Bloempoort. Een tweede centrum naast het bestaande Child Care Center in Elandsdoorn. De nieuwe locatie bestaat uit een kleuterschool, een voedingscentrum en een chill hub. Deze mini-campus geeft jaarlijks duizenden kinderen en jongeren de mogelijkheid op een betere toekomst.

Bij de mini-campus ontbreekt nog het component sport. Tjommie wil daarom graag op deze locatie drie sportvelden realiseren. Een voetbalveld, een volleybalveld en een veld voor netbal

Samenwerking Cruyff Foundation

In samenwerking met de Cruyff Foundation zal in 2017 een tweede Cruyff Court aangelegd worden bij het Child Care Center in Bloempoort. In 2004 werd in aanwezigheid van Johan Cruyff en Herman van Veen het eerste Cruyff Court feestelijk geopend in township Elandsdoorn. Lees hier meer over.

Sporten in Bloempoort

Sporten is belangrijk voor kinderen en jongeren uit het township om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Het biedt een uitlaatklep voor (traumatische) problemen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Rondhangen en vervelen op straat hoeft niet meer. Zo wordt ook voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terecht komen. Sport geeft kinderen juist de mogelijkheid zich te ontwikkelen en in zichzelf te gaan geloven. Hierdoor neemt hun gevoel van eigenwaarde en trots toe. Alleen op deze manier leren kinderen het zelfvertrouwen op te bouwen dat nodig is om iets van hun toekomst te maken.

'Draag je steentje bij' met een donatie aan Tjommie!  

Bouw je mee?

*
*
Ja, ik draag graag een steentje bij! Neem contact met mij op. *

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren