Water met Kerst

Bijzondere besteding kerstbudget

Ben je op zoek naar een bijzondere en originele besteding van het kerstbudget? En wil je met jouw bedrijf een écht verschil maken? Doneer €5.000 voor de aanleg van een waterpomp in een Zuid-Afrikaans township. Een pomp voorziet gemiddeld 1.000 kinderen en hun families van schoon drinkwater dichtbij huis. Een cadeau van onschatbare waarde.

Toegang tot drinkwater

Ongeveer de helft van de Zuid-Afrikaanse bevolking leeft in townships en heeft niet of nauwelijks toegang tot schoon drinkwater. Zij moeten uren lopen om water te halen. Doorgaans is dit de taak van (schoolgaande) kinderen. Een uitputtende opgave die de aandacht van andere zaken, zoals huiswerk en sport, wegneemt, en bovendien veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Stichting Helder Water zet zich samen met Tjommie Foundation in voor de aanleg van waterpompen in rurale Zuid-Afrikaanse townships. We streven ernaar dat ieder kind in het township veilig water kan halen binnen een straal van 1 kilometer.

Duurzaam
Bij de kosten voor de aanleg van een waterpomp is twee jaar onderhoud gedekt. Daarna wordt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud overgedragen aan de gemeenschap.

Resultaten
Tot nu toe zijn er 47 functionerende waterpompen gerealiseerd. In totaal hebben we daarmee al zo'n 47.000 huishoudens van drinkwater voorzien!

 

Help jij ons kinderen en hun families in townships van schoon drinkwater te voorzien? 

Stuur mij meer informatie

*
*
Ja, ik ontvang graag meer informatie over deze Kerstactie Water *

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren