Samenwerking met Cruyff Foundation

We zijn trots een bijzondere samenwerking aan te kondigen: dit jaar zal samen met de Cruyff Foundation een tweede Cruyff Court gerealiseerd worden bij het Child Care Center in Bloempoort. Daarmee bieden we kinderen in townships van Zuid-Afrika de kans om te sporten en hun talenten te ontwikkelen. En wordt de nalatenschap van Cruijff voortgezet. In 2004 werd in aanwezigheid van Johan Cruijff en Herman van Veen het eerste Cruyff Court feestelijk geopend in township Elandsdoorn. Lees hier meer over.

Child Care Center Bloempoort 

Onlangs heeft onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group het nieuwe Child Care Center geopend in township Bloempoort. Een tweede centrum naast het bestaande Child Care Center in Elandsdoorn. De nieuwe locatie bestaat uit een kleuterschool, een voedingscentrum en een chill hub. Deze mini-campus geeft jaarlijks duizenden kinderen en jongeren de mogelijkheid op een betere toekomst.

Bij de mini-campus ontbreekt nog het component sport. Voor de jongeren in de townships is dit is een belangrijke uitlaatklep om de (traumatische) problemen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden te verwerken. Tjommie wil daarom graag op deze locatie drie sportvelden realiseren. Een voetbalveld (Cruyff Court), een volleybalveld en een veld voor netbal

Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is een non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren. In Nederland en op andere plekken in de wereld leggen zij Cruyff Courts aan waar kinderen gezond kunnen bewegen.

Cruyff Courts fungeren als een ontmoetingsplek; een plek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Deze thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff die terug te vinden zijn op elk Cruyff Court ter wereld. Daarnaast heeft een Cruyff Court ook een sociale functie; het brengt kinderen samen door de activiteiten die plaatsvinden op het Cruyff Court. 

'Draag je steentje bij' en ga mee op reis!

Jij kunt ons helpen door bij te dragen aan het nieuwe sportproject. Graag nodigen wij jou uit om met ons mee op reis te gaan naar Zuid-Afrika en de officiële opening bij te wonen. Wil jij hierbij zijn? Je kunt met ons contact opnemen via onderstaand formulier.

*
*
*

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren