Tjommie bezoekt Ndlovu Care Group

In de maand mei bracht Tjommie een bezoek aan de partnerorganisatie Ndlovu Care Group. Voorzitter René Frijters reisde samen met medewerker Maartje Smits en donateurs af naar Zuid-Afrika om een bezoek te brengen aan de projecten in de townships. Redenen van het bezoek waren onder andere ontmoetingen met het lokale team en met de nieuwe projectmanager van het Kinderprogramma Morongwa Magongoa (zie foto rechts). Maar ook het in kaart brengen van de ambities van het Kinderprogramma 2020 en het uitrollen van een nieuw project in samenwerking met de Cruyff Foundation.  

Bezoek Malatji familie

In de tweede week zijn Gerard en Petra Pruysen aangesloten voor de Tjommie reis. Zij hebben een geweldige ervaring gehad door met Morongwa en maatschappelijk werkster Ruth op stap te gaan langs alle kinderhulpprojecten. Zo zijn zij onder andere bij de Malatji familie langs geweest. Een gezin van 20 leden (4 generaties) in een huis. De familie werd door de partnerorganisatie aangetroffen tijdens de opening van een nieuwe locatie in Bloempoort. Ter plekke boden Gerard en Petra aan te helpen een leefbaar huis te bouwen en een waterpomp te doneren. De fondsenwerving is inmiddels gestart.

Wil jij een steentje bijdragen? Laat het ons dan weten door te mailen naar info@tjommie.nl.

Donatie de Vlinderboom

Ook Juffrouw Tonny van de Vlinderboom bracht een bezoek aan de projecten van Tjommie. Zij heeft kunnen ervaren hoe en met wat voor enthousiasme er gewerkt wordt aan een betere toekomst voor kinderen in townships. Op de plek van de pas geopende kinderopvang heeft zij namens de school een bedrag van wel €4.000 aan het team overhandigd. Zij gaan dit geld inzetten voor meer leermiddelen en opvang.

Baie dankie aan alle leerlingen van de Vlinderboom in Dongen voor jullie geweldige inzet en prestatie!!!

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren