Team Tjommie naar de eindprint

Dam tot Damloop 2017 in samenwerking met Wilde Ganzen weer een succes!

Wat hebben de Tjommie lopers een topprestatie geleverd tijdens de Dam tot Damloop op 17 september 2017! Zij hebben zich 16,1 km in het zweet gerend en 5.587 euro opgehaald voor een nieuw project van Tjommie. Het doel van deze loop was en is het realiseren van een netbalveld voor de jonge meiden in Bloempoort. 

Sport voor meisjes in de townships

Netbal lijkt op korfbal en basketbal en is erg populair onder vrouwen in Zuid-Afrika. In township Bloempoort wordt het nieuwe Child Care Center (een voedingscentrum, kleuterschool en Chill Hub) uitgebreid met het component sport. Voor kinderen en jongeren uit de townships biedt sport een belangrijke uitlaatklep voor traumatische problemen waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Maar de impact is nog veel groter, want het houdt ze van de straat en voorkomt aanraking met drugs, criminaliteit en tienerzwangerschappen. Dit najaar wordt er in Bloempoort een voetbalveld geopend in samenwerking met de Cruyff Foundation. Voetbal is in Zuid-Afrika voornamelijk een jongenssport. Vandaar dat programmamanager Morongwa in Zuid-Afrika ons specifiek heeft gevraagd ook een netbalveld aan te leggen voor de meisjes. Op deze manier kunnen jongens en meisjes op een veilige plek gelijkwaardig naast elkaar sporten. 

Help jij ons de eindsprint halen?

Ook dit jaar wordt de opbrengst van de Dam tot Damloop door Stichting Wilde Ganzen vermeerderd met 50%. We hebben ons einddoel bijna gehaald. Jij kunt ons hierbij helpen! De donaties lopen nog door.

Doneer hier

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren