Opening Cruyff Court Bloempoort

Aankomende zaterdag 25 november kan jij rechtstreeks vanaf de bank aanwezig zijn bij de officiële opening van het Cruyff Court in Zuid-Afrika. Noor Verhaar presenteert tussen 10.00 en 11.00 uur de Facebook Live Vlog vanuit township Bloempoort. Mis het niet! Stay tuned!

De Cruyff Foundation opent samen met Tjommie een tweede Cruyff Court in het Zuid-Afrikaanse township Bloempoort op zaterdag 25 november 2017. Daarmee bieden we kinderen in townships van Zuid-Afrika de kans om te sporten en hun talenten te ontwikkelen. En wordt de nalatenschap van Cruijff voortgezet. Het eerste Cruyff Court werd in 2004 in aanwezigheid van Johan Cruijff en Herman van Veen feestelijk geopend in het nabijliggende township Elandsdoorn.

Voetbal voor meisjes in de townships

Noor Verhaar (18) heeft de afgelopen weken ter voorbereiding van de opening van het Cruyff Court voetbaltrainingen aan meisjes gegeven in de townships. Noor voetbalt zelf bij de Amsterdamse voetbalclub Buitenveldert en geeft de trainingen in het kader van vrijwilligerswerk in een tussenjaar. Haar blogs zijn om de week te lezen via hét online vrouwenvoetbal platform vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Ongelijkheid zit diepgeworteld in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Al vanaf jonge leeftijd wordt meisjes aangeleerd dat ze ondergeschikt zijn aan jongens. Met deze actie hopen we in de townships te laten zien dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn aan elkaar. Sport is daarbij een prachtmiddel om eigenwaarde te creëren en kinderen in zichzelf te laten geloven.

Samenwerking Cruyff Foundation

De opening van een tweede Cruyff Court bij Tjommie's projecten is een bijzondere samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Deze non-profit organisatie richt zich op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren in Nederland en wereldwijd.

Volgens Miranda van Holstein Manager Projecten van de Cruyff Foundation in Nederland: “Cruyff Courts zijn méér dan alleen plekken waar kinderen gezond kunnen bewegen en samen kunnen spelen. Ze fungeren ook als ontmoetingsplekken waar thema’s als respect voor elkaar, integratie en ontwikkeling centraal staan. We zijn dan ook trots dat we binnenkort een nieuw Cruyff Court in Bloempoort kunnen openen. Juist hier is de ontplooiing van meisjes ontzettend belangrijk. Het is geweldig dat we daar een steentje aan kunnen bij dragen”.

Komende weken meer nieuws over deze opening! Volg ons op de voet via facebook.com/TjommieFoundation en twitter.com/TjommieFnd 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren