Het was zover: Cruyff Court Bloempoort officieel geopend!

Na maanden van hard werken, trainen en plezier was zaterdag 25 november daar dan eindelijk de officiële opening van het Cruyff Court in township Bloempoort!

Meisjesvoetbal in township

Trots zijn wij op onze vrijwilliger en voetbalster Noor Verhaar en haar meiden die naar dit moment hebben toegewerkt. In korte tijd heeft Noor twee meisjesteams opgeleid om tijdens de opening tegen elkaar te kunnen voetballen. Daarmee heeft de opening van het Cruyff Court niet alleen geleid tot een veilige plek waar kinderen kunnen voetballen en ontspannen, maar heeft het ook geleid tot het bespreekbaar maken van gelijkwaardigheid tussen meisjes en jongens in de townships.

In aanwezigheid van Ronald Koeman

Heel veel dank aan de Johan Cruyff Foundation die samen met Tjommie dit project realiseerde en onder andere met Ronald Koeman en Danny Cruijff aanwezig waren om dit gigantische openingsfeest mee te maken. Koeman trad hiermee in de voetsporen van Johan Cruijff, die hier in 2004 het eerste internationale Cruyff Court opende. Ook bedanken wij Ndlovu Care Group, Hugo en Liesje Tempelman, die zich dagelijks zo hard inzetten voor deze kinderen om deze prachtige kleurrijke gemeenschap in Zuid-Afrika een kans op een betere toekomst te geven. GEWELDIG dank voor iedereen dit heeft mogelijk gemaakt voor de kinderen!

Lees het ook op vrouwenvoetbalnieuws.nlVolg ons via Facebook en Twitter.

 

"Wat een feest. Wat een aanwinst voor deze gemeenschap. Dit is dan ook geen voetbalveld, maar een mooi en groot puzzelstuk in een enorm veelzijdige aanpak waar we de afgelopen dagen als Tjommie reisgenoten diep van onder de indruk raakten." Bestuurslid Rob Beltman op LinkedIn over de opening en de Tjommie Reis 2017.

Ook mee op Reis? Klik hier

 

 

 

Fotografie door Belinda D'Alba

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren