Het Ndlovu Youth Choir in actie tegen COVID-19

In Zuid-Afrika is net als in Nederland de noodklok geluid vanwege het heersende Coronavirus. Het land kondigde als eerste land in Afrika een nationale lockdown aan. De kinderhulpprojecten bij onze partnerorganisatie zijn door oprichter Hugo Tempelman tot nader orde stilgelegd om overdracht van het virus onder de lokale gemeenschap te vertragen. Het Ndlovu Youth Choir gaat inmiddels viral met voorlichtingsvideo’s hoe om te gaan met COVID-19. Hoewel hun optredens noodgedwongen zijn gecanceld, blijft het koor hun kleurrijke messages delen die de hele wereld over gaan. De verwachting is dat ook de townships op het platteland, waar ondervoeding en hiv/aids de inwoners extra kwetsbaar maken, keihard geraakt zullen worden.

Bekijk de video’s

‘Crisismodus’ lockdown Zuid-Afrika

In het FD verscheen op 25 maart een artikel over de gevolgen van de nationale lockdown in Zuid-Afrika met een toelichting van oprichter Hugo Tempelman van Ndlovu Care Group. “Wij hebben in ons plattelandsgebied met 200.000 inwoners als ngo en kliniek een voorbeeldfunctie. Dus wij houden ons uiterst strikt aan alle afgekondigde voorschriften.” “Het is de bedoeling al onze medewerkers nu in te zetten om die families in ieder geval nog wel elke drie dagen een voedselpakket thuis te bezorgen. Anders is de schade die we creëren door toenemende ondervoeding juist weer enorm.“… “In Zuid-Afrika zullen wellicht minder ouderen ziek worden des te meer jongeren vanwege hun verslechterde afweersysteem.”, aldus Hugo Tempelman. De medische kliniek blijft open, maar onze partnerorganisatie maakt de borst nat. 

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en de situatie in Zuid-Afrika? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief >>

Steun onze noodhulp actie

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren