'Help arme landen vaccineren, anders zitten ook wij met langere pandemie'

Vaccinatie probleem Zuid-Afrika

Deze week verscheen een item van RTL nieuws (bekijk de video) waarin oprichter Hugo Tempelman het vaccinatie probleem in Zuid-Afrika onder de aandacht brengt. Hij laat zien hoe Afrika zich opmaakt voor een derde heftige corona golf en de vaccinaties dus hard nodig heeft. Helaas is er nog amper zicht op het vaccin. Alleen op grote schaal vaccineren lijkt de de derde golf nog te kunnen voorkomen, maar Zuid-Afrika heeft geen geld om vele miljoenen vaccins te bestellen.
De Wereldgezondheidsorganisatie vraagt de rijkere landen om niet alle vaccins op te kopen zodat armere landen niet misgrijpen. Volgens Hugo Tempelman lopen wij op de langere termijn zelfs minder risico als wij de armere landen nu helpen. Hugo is zelf pas net weer terug uit het ziekenhuis na besmetting met het coronavirus en zet zich nu alweer in om te helpen bij de volgende coronagolf. Tjommie wenst hem veel sterkte met zijn herstel.

Corona noodhulp Zuid-Afrika

Door COVID-19 is de hulp van Tjommie nu harder nodig dan ooit te voren. Wij ondersteunen de distributie van voedselpakketten en het opzetten van voedseltuinen. Door te doneren via de volgende link kan ook jij je steentje bijdragen.


 

Bron: RTL nieuws

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren