Projectbezoek Zuid-Afrika

“Wat ik heb meegenomen van deze reis is dat schijn bedriegt. Luister naar het verhaal achter de glimlach. Dat verhaal maakt je bewust dat we als Tjommie de juiste dingen doen, maar dat er nog heel veel nood te lenigen is.”

- Voorzitter René Frijters over de Tjommie Experience 2021

Eind oktober is ons team voor het eerst sinds twee jaar weer op projectbezoek geweest bij onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group in Zuid-Afrika. Naast bezoek aan de projecten hebben we de tijd genomen voor inhoudelijk overleg met het (programma)management en is er een cursus storytelling gegeven aan alle medewerkers om de verhalen en kansen voor kinderen beter in beeld te brengen.

Wat er bereikt is

De veerkracht van de mensen en de organisatie heeft ons wederom enorm geïnspireerd. Ondanks twee jaar covid-19 is er veel vooruitgang geboekt. Zo is er in respons op de pandemie en de toenemende voedseltekorten een grootschalig voedseltuinen programma gestart waarbij bijna 2.000 thuistuinen zijn aangelegd. Er is een ambachtsschool opgericht waar binnenkort jaarlijks zo’n 200 leerlingen uit de omgeving van start gaan in gecertificeerde opleidingen voor loodgieten, metselen, schilderen, meubelmakerij. En als belangrijke vaccinatiepartner van de overheid in de provincie Limpopo, zet Ndlovu inmiddels zo’n 1.000 vaccinaties per dag. Dit zijn echter een paar voorbeelden van de talrijke projecten, waar Tjommie samen met donateurs en partners aan bijdraagt.

Ga mee op reis

Wil jij volgend jaar ook mee met de Tjommie Experience om de projecten zelf te beleven? Dat kan! Lees hier meer informatie over de reis. 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren