Rapport voedseltuinen programma

In respons op de pandemie en de voedseltekorten in ruraal Zuid-Afrika, Limpopo, zijn wij medio vorig jaar een grootschalig voedseltuinen programma gestart met steun van bedrijfspartner ServiceNow.

Resultaten

Inmiddels hebben we 11.547 begunstigden bereikt, waarvan 45% kinderen. Er zijn 1871 tuinen aangelegd waarvan 60% nog functioneel is (80% doelstelling in 2022). Het project zal, in aanvulling op de voedingscentra (Nutritional Units), een belangrijk onderdeel blijven vormen van ons programma domein Voeding & Gezondheid.

Conclusie en impact

Hoewel de gemeenschapstuinen kosteneffectief zijn, vormen de tuinen enkel een deel van de oplossing voor de voedseltekorten. De tuinen zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid van voeding en positieve gezondheidsresultaten, vooral als het gaat om lichamelijk en sociaal welzijn. Nu organisaties en gemeenschappen een postpandemie herstelplan beginnen te ontwikkelen voor een “nieuw normaal”, is het van cruciaal belang dat de tuinen worden beoordeeld en erkend als bijdragers aan gemeenschapsontwikkeling, gezondheid en sociaal welzijn.

Bekijk hier het rapport

 

 

Wil jij bijdragen aan duurzame Covid-19 steun voor kwetsbare families in townships van Zuid-Afrika? Lees hier meer >>

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren