Start Ambachtsschool

In samenwerking met de RB Foundation start onze partnerorganisatie Ndlovu Care Group een ambachtsschool in ruraal Zuid-Afrika. Met het doel om lokale jongeren een kans te geven op werk en inkomen via kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs. Begin 2022 zullen de opleidingen op de school van start gaan.

De leerlingen voor het loodgieters-traject zijn in het najaar geselecteerd. In december is de eerste oriëntatie van start gegaan. Inmiddels zijn er ook voor de andere opleidingen timmeren, schilderen en metselen certificaten afgegeven, zodat vanaf januari jaarlijks 200 studenten kunnen deelnemen aan nationaal erkende beroepsopleidingen.

Gereedschap voor beroepsopleidingen

De jeugdwerkloosheid in Limpopo is met 60% schrikbarend hoog. Voor de meeste jongeren behoort vervolgonderwijs niet tot de mogelijkheden. Om hen na hun diploma een kans te bieden op werk en inkomen kunnen zij binnenkort een gecertificeerde beroepsopleiding volgen op de 3 Ambachten School. Jij kunt ze helpen door gereedschap te doneren en opleidingen mogelijk te maken.

Doneer gereedschap

Tjommie wil alle donateurs die al bijgedragen hebben aan gereedschap en lesmateriaal voor de ambachtsschool bedanken voor hun donatie! Wij houden jullie in 2022 op de hoogte van het verdere verloop van dit project.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren