Tunnelkas project met AFAS Foundation

Tjommie en Ndlovu Care Group starten samen met de AFAS Foundation een nieuw project, een uitbreiding op het voedseltuinen programma in respons op de pandemie. In november ontving Tjommie van AFAS een cheque van €45.000 waarmee wij niet met twee kassen, maar zelfs met vier kassen (10x20m) van start kunnen gaan in 2022. Wij danken de AFAS Foundation voor hun fantastische bijdrage en kijken uit naar een mooie samenwerking.

Voedselzekerheid en werkgelegenheid

Met de bijdrage kunnen wij de aankoop en installatie financieren van tunnelkassen met watervoorziening voor gemeenschapstuinen en commerciële tuinen voor verkoop. Met de installatie van de tunnelkas en door het empoweren van jongeren in Moutse East, provincie Limpopo, Zuid-Afrika, willen we op de lange termijn voor een gemeenschap van 120.000 inwoners voedselzekerheid en werkgelegenheid creëren en informatievoorziening leveren voor duurzame voedseltuinen. Dat doen we door samen te werken met jonge landbouwtalenten, die worden gemobiliseerd onder begeleiding van een getrainde kampioen, die momenteel een bloeiend zelfvoorzienend groenteteeltproject leidt. Met de hulp van de AFAS Foundation, in samenwerking met de gemeenschap, willen Tjommie en Ndlovu Care Group via het Tunnelkas Project het huidige voedseltuin programma doorontwikkelen en opschalen naar een inclusief gemeenschapsontwikkelingsmodel.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren