Update Corona Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is momenteel slechts 30% gevaccineerd. Dat is bij lange na niet genoeg om het virus in te dammen, waardoor een nieuwe stijging in besmettingen en lockdown op de loer liggen. Sterfte door toename in honger en armoede als gevolg van de pandemie, zijn hier nog vele malen groter dan sterfte door het coronavirus. 

De pandemie van ongelijkheid

Oprichter Hugo Tempelman, van de Ndlovu Care Group, pleit ervoor dat er wereldwijd veel meer aandacht moet komen voor het vaccineren in lage inkomenslanden. Aangezien er in arme landen veel ongevaccineerden zijn, die vaak in slechte gezondheid verkeren, krijgt het virus de ruimte om te muteren en is er een groot risico op de ontwikkeling van nieuwe varianten zoals nu met Omikron. Deze nieuwe varianten van het virus zullen uiteindelijk weer de westerse wereld bereiken, dat blijft nu onvermijdelijk.

In het nieuws

Hugo Tempelman uitte zich in het nieuws (NOS, Radio, Op1) negatief over het onlangs afgekondigde vliegverbod. De snelle reactie van de Zuid-Afrikaanse wetenschappers bij het aantreffen van een nieuwe variant zou juist aangemoedigd moeten worden. In plaats daarvan wordt een heel land onterecht gestraft door de ernstige economische gevolgen van een dergelijk reisverbod.

Luister fragment Radio 1
Nieuwsbericht NOS
Bekijk uitzending Op1

Duurzame Corona steun

Bij Tjommie ondersteunen wij kinderen in Zuid-Afrika, zodat zij een kans krijgen op een beter leven. Dit is normaal al hard nodig, maar door de huidige pandemie is de nood nog hoger. In Zuid-Afrika maken ze zich op voor een vierde coronagolf. Daarnaast wordt het land door de nieuwe variant van het virus ook economisch hard geraakt. Alle financiële steun is nu heel hard welkom. 

Jij kunt bijdragen aan corona steun voor Zuid-Afrika met een donatie of door een bijdrage te doen met je bedrijf.

Lees hier meer over de noodhulpactie en donatiemogelijkheden>>

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren