Jouw donatie draagt bij aan een goede start voor kwetsbare kinderen in townships van Zuid-Afrika

Help jij kinderen als Kedibone met een goede start?

Kedibone (4 jaar) woont bij haar tante met vijf nichtjes en neefjes in een kleine shack in een dorpje op het platteland. Er is weinig geld voor eten en kleding. Haar vader is verdwenen, haar moeder is overleden aan HIV/aids. Het meisje wordt langdurig ziek door slechte hygiëne en vitaminetekort. Haar situatie lijkt uitzichtloos…

Dan komt maatschappelijk werker Ruth in beeld. Ruth stelt voor om bij het voedingscentrum langs te komen voor een gezondheidscheck. Hier wordt Kedibone onder begeleiding weer op gezond gewicht gebracht, krijgt ze medische checks en ontvangt haar tante wekelijks lessen die haar helpen in de (op)voeding. Kedibone kan doorstromen naar de aangrenzende pre-school en krijgt dagelijks een warme maaltijd. Ze sterkt aan en maakt een goede start in het basisonderwijs.

Dít is hoe onze partnerorganisatie het verschil kan maken voor duizenden kwetsbare kinderen in de townships. Tjommie steunt door financiering van kosten die bovenstaande hulp mogelijk maken. Dat kunnen wij niet alleen. Met jouw hulp, geven we samen kinderen hun toekomst terug!

Help jij Tjommie om kinderen als Kedibone een goede start te geven? Steun goed doel Tjommie in Zuid-Afrika. Jouw donatie komt terecht daar waar dat écht nodig is!

Geef kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika een goede start. Steun ons voorschools en (op)voedingsprogramma direct:

€50 zaden en lessen voor aanleg voedseltuin

€150 leermaterialen voor een pre-school klas

€250 voor consultatie en medicatie van een ondervoed kind

€1.000 voor opleiding en inzet van gezondheidsmedewerker/ leraar 

Wist je dat als je als particulier de donatie omzet in een periodieke gift en deze voor vijf jaar vastlegt, je belastingvoordeel krijgt? Lees hier meer. 

Er zijn ook mogelijkheden om als bedrijf een bijdrage te leveren, klik hier voor meer info. 

Duurzame steun
Al 25 jaar zet Tjommie zich in voor Child & Community Care in rurale townships van Zuid-Afrika. Onze partnerorganisatie bereikt jaarlijks via de voedingscentra en pre-schools zo’n 360 kwetsbare kinderen en 1.500 familieleden met belangrijke preventieve zorg. Door de samenwerking met Servicenow, die een app lanceerde om de resultaten van onze programma’s te monitoren (publicatie intelligent CIO Africa), hebben wij goed zicht op de impact van onze programma’s. Bekijk hier ons impactverslag 2022.

Als je op de hoogte wilt blijven van onze projecten en deze actie / goed doel kinderen Zuid-Afrika meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren