Ontmoet sociaal werker Ruth - inspirerend verhaal uit Zuid-Afrika

29-8-2023

Komende maanden besteden wij extra aandacht aan het belangrijke werk van onze collega's in Zuid-Afrika. We starten met het werk van sociaal werker mama Ruth. Over de jaren heeft zij zeker 500 kinderen persoonlijk begeleid. In een interview vertelt zij hoe het werk haar diepe voldoening geeft.

Mijn verhaal - Ruth Chauke

Op een heldere winterdag, 15 augustus, voerde Ndlovu Care Group een gesprek met maatschappelijk werker Ruth Chauke. Tijdens het gesprek gingen ze dieper in op haar rol en bespraken ze hoe deze programma's een diepgaande invloed hebben gehad op Ruth, al ruim tien jaar maatschappelijk werkster bij de Ndlovu Care Group. Haar verantwoordelijkheden omvatten de bescherming van kinderen, jongeren en hun gezinnen tegen sociale uitdagingen, terwijl ze ook hun welzijn bevordert en de gezinsdynamiek verbetert. “Ze dient als buffer tegen sociale kwalen”.

Ook helpt Ruth kinderen bij het verkrijgen van essentiële identiteitsdocumenten, waardoor ze toegang krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg en andere cruciale diensten. Ze legt uit dat sommige kinderen om verschillende redenen niet geregistreerd zijn, zoals bij thuisbevallingen en het feit dat hun moeders tijdens de zwangerschap geen prenatale zorg hebben gevolgd, wat verplicht is in Zuid-Afrika. Door het gebrek aan geletterdheid bij veel van deze ouders voelen zij zich vaak in verlegenheid gebracht en zien zij er daarom vanaf hun kinderen in te schrijven. Ze besprak ook de kwestie van de geestelijke gezondheid en benadrukte dit als een andere factor die een schadelijke impact heeft op de gemeenschap. Ruth moedigt de gemeenschap aan om actief sociale steun te zoeken bij het aanpakken van geestelijke gezondheidsproblemen.

Ruth heeft bijgedragen aan het verbeteren van de levens van meer dan 500 kinderen. Door haar tussenkomst hebben veel kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan andere NCG-programma's, zoals gehandicaptenprogramma's, naschoolse programma's, sport, kunst en cultuur en andere.

Ruth is enorm trots deel uit te maken van Ndlovu. Ze benadrukt dat dit een diepe voldoening met zich meebrengt en ze waardeert oprecht de positieve cultuur binnen de organisatie. Eén programma dat een diepgaande invloed op Ruth heeft gehad, is het onderzoeksinitiatief. Ondanks haar aanvankelijke ongemak met injecties slaagde het Ndlovu Research Center erin haar perceptie te veranderen, waardoor ze reikhalzend uitkeek naar de volgende prik (in tijden van Covid-19).

Lees het volledige interview

Houd onze social media kanalen in de gaten voor meer verhalen van onze collega's in Zuid Afrika.