Ndlovu Youth Choir

Ndlovu Youth Choir, succesvol jeugdkoor uit Zuid-Afrika, is een kans voor talentvolle jongeren om aan de problemen in de townships te ontsnappen

ndlovu youth choir koor tjommie

Het Ndlovu Youth Choir, opgericht in 2009, is een professioneel koor uit Zuid-Afrika voor talentvolle kinderen met een problematische achtergrond. Veel van deze kinderen zijn getroffen door de HIV/aids-epidemie, hun ouders zijn overleden of ze zijn zelf geïnfecteerd met HIV. Sommigen zijn verkracht, mishandeld, drugsverslaafd, slachtoffer van criminaliteit of zelf crimineel geworden om te overleven.

Het Ndlovu Youth Choir is een artistiek programma waarbij jongeren direct werken aan weerbaarheid, zelfontplooiing en hun eigenwaarde. Door middel van zang en dans leven ze zich uit en kunnen ze hun zorgen voor even vergeten. Het koor geeft deze jongeren een richting en leert hen dat ze wél iets goed kunnen: zingen! De discipline van het Ndlovu Youth Choir zet hen weer op de rit en geeft hen een toekomstperspectief. Zo is de échte impact dat alle jongeren hun school afmaken en er geen tienerzwangerschappen voorkomen onder de meisjes in het koor.

Wereldwijd bekend

Het Ndlovu Youth Choir is finalist bij America's Got Talent 2019. Dankzij hun versie van Ed Sheeran’s ‘Shape of You’, die ze samen met fluitist en Grammy winnaar Wouter Kellerman opnamen, zijn ze op YouTube een wereldwijde hit. Zo krijgen ze een hoop positieve aandacht. En de kinderen van het Ndlovu Youth Choir ze bovendien geweldige rolmodellen voor andere kinderen. Een fantastisch voorbeeld wat deze kinderen kunnen bereiken met de steun van Tjommie en de donateurs. 

Steun dit project

Wil jij bijdragen aan dit project door kinderen uit Zuid-Afrika d.m.v. zang, dans en zelfontplooiing een kans te geven op een betere toekomst? Jij kunt een steentje bijdragen door een donatie te doen via onderstaande button: 

Doneer direct 

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het Ndlovu Youth Choir via onze Facebook-pagina of de nieuwsbrief.

 

Bekijk ook onze andere projecten:

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren