Finale America’s Got Talent heeft opnieuw een Nederlands tintje

Na Glennis Grace in 2018 is dit jaar het Ndlovu Youth Choir finalist bij America’s Got Talent. Het koor bestaat uit kwetsbare kinderen afkomstig uit verschillende townships in de Moutse Valei, Zuid-Afrika. Dankzij de Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw Liesje, die aan de basis stonden van Tjommie's partnerorganisatie Ndlovu Care Group, krijgen kansarme jongeren de kans om te zingen, eigenwaarde en zelfvertrouwen te creëren, hun school af te maken en te excelleren. Nu schitteren zij op het podium tijdens de liveshows van NBC’s talentenjacht in Dolby theater in Hollywood.

Inmiddels heeft de finale plaatsgevonden en is het Ndlovu Youth Choir geëindigd bij de beste 3. Met hun cover van Toto's Africa hebben ze zich ontpopt als nationale helden. De jongeren hebben een warm en emotioneel onthaal gekregen bij terugkomst in hun thuisland Zuid-Afrika.

Ndlovu Youth Choir
Het koor bestaat in totaal uit zo’n 60 jongeren, die allemaal te maken hebben gehad met geweld en dubbele armoede. Velen worden ondersteund via het wees- en kwetsbare kinderen zorgprogramma. Sommigen zijn wezen die hun ouders verloren hebben als gevolg van de AIDS epidemie en daardoor volledig het spoor bijster waren. Hugo Tempelman: ‘Wij zijn trots op onze kinderen. Wat zij presteren geeft hoop voor miljoenen kansarme kinderen over de hele wereld en maakt heel Zuid-Afrika trots’. Het Child Care Programma wordt al 20 jaar ondersteund door de Tjommie Foundation vanuit Nederland. René Frijters, voorzitter van Tjommie: ‘Toen wij tien jaar geleden startten met de bouw van een amfitheater, om kinderen een podium te geven om hun talenten te tonen en zelfvertrouwen te ontwikkelen, hadden we nooit durven dromen dat dit tot zo’n groot succes zou leiden. Tjommie is alle vrijwilligers en donateurs dankbaar voor hun jarenlange support.’ Het koor zong de volgende nummers om in de finale te komen: ‘The African Dream’, ‘It’s a Beautiful Day’ en ‘Bring me Higher Love’. Alle nummers geven uitdrukking aan het innerlijke geluk dat de kinderen nu ervaren en met veel passie weten over te brengen. De finale van America’s Got Talent wordt uitgezonden door de NBC op 17 september a.s..

Finale met juryoordeel: https://youtu.be/0MkDEFQHxHk
Auditie met story: https://www.youtube.com/watch?v=NqsFO4atwJo
Kwart finale: https://www.youtube.com/watch?v=3v2Kvnc0kBU
Halve Finale: https://www.youtube.com/watch?v=G2nRF5wdPeY

SABC News uitzending: https://youtu.be/on78dPSAD2k

In de week van 2 tot 7 oktober a.s. is het Ndlovu Youth Choir in Nederland voor optredens in Nederland. Op 2 oktober wordt om 17:00 uur een live interview uitgezonden bij Omroep Max, Tijd voor Max. Op 4 oktober treden de jonge talenten op in Het Wilde Westen in Utrecht. Kaarten reserveer je hier.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het Ndlovu Youth Choir via onze Facebook-pagina of de nieuwsbrief.

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren