Annie's ondernemerschap - impact verhaal

19-12-2023

Tijdens de Covid-pandemie begonnen Annie Matsena en haar familie een farm in de achtertuin om haar gezin en hun buren in levensonderhoud te voorzien. Inmiddels is de farm zo groot dat ze aan lokale detailhandelaren en andere ondernemingen kunnen leveren. Tjommie heeft Annie's initiatief ondersteund met een waterpomp.

Water is altijd een uitdaging geweest, daarvoor hebben ze een waterirrigatiesysteem bedacht. Ze "oogsten water” uit een poel. Het systeem is echter afhankelijk van regenval. Ondanks de waterproblemen zijn Annie, haar man en zoon altijd vastbesloten geweest het succes van hun farm te verzekeren. 

 

Waterpomp donatie

Tijdens ons projectbezoek in Zuid-Afrika met de Tjommie Experience, heeft het team kennisgemaakt met Annie. Onder de indruk van haar krachtige en bijzondere ondernemersverhaal heeft Tjommie de farm ondersteund met een waterpomp. Zo is het succes van de farm niet langer afhankelijk van regenval, kan Annie’s farm groeien, krijgen families in de omgeving voor het eerst toegang tot schoon drinkwater en groenten, en is Annie een waar voorbeeld voor de hele community.