Rachel Mahlatse

Weeskind met groot talent

Rachel Mahlatse verloor al jong haar beide ouders en haar enige broer. Vanaf haar 13e woonde zij bij haar oma. Een verdrietig meisje met een moeilijk leven, maar ook met een groot talent. Het Ndlovu Youth Choir ontdekte Rachels prachtige stem en al gauw werd zij de leadzangeres.

Na een aantal jaar vol overgave te hebben gezongen, vertrok zij naar Johannesburg om daar met succes de studie verpleegkunde te doen. Tijdens haar studiejaren hielp Rachel een periode bij het Ndlovu Medical Centre. Dit was bepalend voor haar loopbaankeuze. Afgelopen jaren werkte zij als Ndlovu verzorgster bij het revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen in Phooku. Volgens Rachel heeft het Ndlovu Youth Choir ervoor gezorgd dat haar leven betekenisvol is:

“Van altijd verveeld zijn, zonder een enkel doel, is mijn leven volledig veranderd en iets geweldigs geworden om naar uit te kijken. Ik heb mijn studie afgerond, doe werk waar ik van houd en kan daarnaast zingen; mijn lust en mijn leven. Dit was echt niet gelukt zonder het Ndlovu Youth Choir."

Hoe kan ik bijdragen?

Fijn dat je het werk van Tjommie wilt steunen met een bijdrage! Met jouw steun draag je bij aan een goede basis voor kwetsbare kinderen in rurale townships van Zuid-Afrika en een kans op een betere toekomst. Door jou krijgen ze toegang tot de meest basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig huis, maar ook met activiteiten in onderwijs, sport en (talent)ontwikkeling.

-
50
+