Wie we zijn

Tjommie is een goed doel, opgericht in 1999. Tjommie creëert kansen voor kinderen, die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. En maakt het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.

Wij steunen projecten van de Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie Ndlovu Care Group met Nederlandse roots in de provincie Limpopo, 200 km ten noordoosten van Johannesburg. In deze rurale gebieden wonen zo’n 140.000 mensen in verschillende townships met ontoereikende infrastructuur voor onderwijs en gezondheidszorg.

Tjommie is een CBF erkend goed doel en heeft een ANBI status.

Ons team

Tjommie heeft een bestuur dat zich vrijwillig inzet voor de stichting. Het bestuur wordt gevormd door:

  • René Frijters (voorzitter)
  • Sonia Jennings (penningmeester)
  • Inge Eijsenga (secretaris)

De stichting heeft een vaste betaalde medewerker in dienst, Maartje Smits. Lees hier meer over ons team. 

Tjommie’s mobiele bureau werkt papierloos, online (in the cloud), vanuit een gedeelde officespace in Amsterdam met andere kleine, samenwerkende bedrijven en organisaties om maximaal te kunnen functioneren met zo laag mogelijke kosten. Ook eventuele evenementen, middelen en locaties worden gesponsord door partners om kosten fondsenwerving zo laag mogelijk te houden.

Ambassadeurs en vrijwilligers

De stichting werkt samen met betrokken ambassadeurs, zoals de Brains. Zij delen belangeloos hun netwerk, kennis en expertise. Voormalig proftennisser Jacco Eltingh zet zich al jaren in voor de stichting. Daarnaast krijgt de stichting ondersteuning van enthousiaste vrijwilligers voor bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van social media, SEO, communicatie uitingen, fondsaanvragen, evenementen etc.

Wil jij ook met je kennis en tijd inzetten voor het goede doel neem dan contact op met Maartje via maartje.smits@tjommie.nl.

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren