Ndlovu Care Group

Integrale aanpak van armoedebestrijding

Ndlovu Care Group is 30 jaar geleden opgericht door het Nederlandse artsenechtpaar Hugo en Liesje Tempelman afkomstig uit Apeldoorn. Zij zagen de verschrikkelijke uitzichtloze armoede in ruraal Zuid-Afrika en wilden hun bijdrage leveren. Wat begon als een kleine medische post midden in een township, is nu uitgegroeid tot een succesvolle, internationaal gerenommeerde organisatie. Met 140 lokale medewerkers in dienst, die een populatie van zo’n 140.000 inwoners in een vergeten provincie van hulp voorzien.

Vier pijlers

Ndlovu Care Group richt zich op 4 pijlers, welke samen een holistische aanpak van de armoedeproblematiek vormen.

  • Medische zorg
  • Kinderzorg
  • Research (met name gericht op HIV/AIDS)
  • Gemeenschapsontwikkeling
     

Kinderzorg

De kinderhulpprojecten die Tjommie steunt bij Ndlovu Care Group vormen een unieke, integrale aanpak van armoedebestrijding waarbij naar het ‘totale kind’ en zijn directe levensomstandigheden wordt gekeken. De projecten beginnen bij de basis door kwetsbare kinderen schoon drinkwater, voedzame voeding en een veilig huis te bieden. Zodra aan de basisbehoeften is voldaan kunnen kinderen naar school gaan en helpen wij ze hun talenten te ontwikkelen en eigenwaarde te creëren via het sport- en cultuurprogramma.

 

Over Hugo en Liesje Tempelman

Ndlovu Care Group werd in 1994 opgericht door het Nederlandse artsenechtpaar Hugo en Liesje Tempelman. Wat begon als een kleine medische post midden in een township groeide uit tot een internationaal gerenommeerde organisatie met wereldwijde erkenning. Ndlovu Care Group voorziet zo’n 140.000 bewoners van de rurale provincie Limpopo, 200 kilometer ten noordoosten van Johannesburg, van duurzame hulp. Eveneens zoeken zij de samenwerking met het Zuid-Afrikaanse Department of Social Welfare, zodat Ndlovu Care Groups integrale aanpak ook in andere rurale gebieden kan worden toegepast.

Lees ook: