Agricultuur en lokaal talent

Met steun van de AFAS Foundation is onlangs een nieuw agricultuur project gestart. Een uitbreiding op het voedseltuinen programma. Partnerorganisatie Ndlovu Care Group heeft samen met lokaal landbouw talent sinds twee weken de eerste drie tunnels van 10 x 15 m in gebruik genomen.

Lefa's droom

Tijdens ons projectbezoek afgelopen oktober hebben wij kennisgemaakt met Lefa (29 jaar). Lefa heeft een afgeronde opleiding in agricultuur en kan met behulp van dit project zijn droom werkelijkheid maken door professionele tuinbouw te bedrijven en zijn kennis binnen de gemeenschap door te geven. De eerste oogst zal over 3 maanden een inkomen genereren en de Nutritional Units (voedingscentra) en Early Childhood Development centers (pre-schools) van groenten voorzien. Na ons vertrek is ook de irrigatie aangelegd. Dit is natuurlijk pas het begin, maar we zijn allen nu al enorm onder de indruk van de opzet van het project en de drive en toewijding van Lefa en zijn team!

Voor meer informatie over dit project neem contact op via info@tjommie.nl.

 

 

Deze website gebruikt cookies voor een optimaal website gebruik.

Meer informatie Accepteren