20 jaar JCF Cruyff Court Zuid-Afrika

20-2-2024

20 jaar geleden werd het allereerste internationale Cruyff Court geopend door Johan Cruyff en Hugo Tempelman in het Zuid-Afrikaanse township 𝐄𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬𝐝𝐨𝐨𝐫𝐧. In de jaren die volgden werden verschillende andere Cruyff Courts geopend in Zuid-Afrika en werden talloze coaches opgeleid om kinderen te stimuleren aan dagelijkse sportactiviteiten deel te nemen.

Eerste internationale Cruyff Court

Zondag 18 februari vierde de Johan Cruyff Foundation een bijzonder jubileum van haar eerste internationale Cruyff Court bij Ndlovu Care Group in Elandsdoorn. Tijdens het event kwamen alle sporten aan bod die onderdeel zijn van het Tjommie-Ndlovu Sportprogramma, waaronder voetbal, netbal, basketbal, boksen en rolstoeltennis.

Jubileum sport event

Oprichter van onze partnerorganisatie, Hugo Tempelman, nam de aanwezigen mee door de reis en geschiedenis van de Cruyff Foundation en Ndlovu Care Group. Bijna 1.000 leden van de gemeenschap namen deel aan het event en voor de kinderen waren er spellen. Onder andere Niels Meijer, CEO van de Johan Cruyff Foundation en ambassadeur Guus Hiddink waren aanwezig bij de festiviteiten. Het Ndlovu Youth Choir liet iedereen uit volle borst meezingen!

In 2017 werd in Bloempoort het tweede Cruyff Court geopend bij Ndlovu Care Group in aanwezigheid van de Johan Cruyff Foundation met ambassadeur Ronald Koeman, Danny Cruyff en Tjommie.