Goede start voor kwetsbare kinderen

Help jij kinderen als Kedibone met een goede start?

Kedibone (4 jaar) woont bij haar tante met vijf nichtjes en neefjes in een kleine shack in een dorpje op het platteland. Er is weinig geld voor eten en kleding. Haar vader is verdwenen, haar moeder is overleden aan HIV/aids. Het meisje wordt langdurig ziek door slechte hygiëne en vitaminetekort. Haar situatie lijkt uitzichtloos…

Dan komt maatschappelijk werker Ruth in beeld. Ruth stelt voor om bij het voedingscentrum langs te komen voor een gezondheidscheck. Hier wordt Kedibone onder begeleiding weer op gezond gewicht gebracht, krijgt ze medische checks en ontvangt haar tante wekelijks lessen die haar helpen in de (op)voeding. Kedibone kan doorstromen naar de aangrenzende pre-school en krijgt dagelijks een warme maaltijd. Ze sterkt aan en maakt een goede start in het basisonderwijs.

Geef kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika een goede start

Dít is hoe onze partnerorganisatie het verschil kan maken voor duizenden kwetsbare kinderen in de townships. Tjommie steunt door financiering van kosten die bovenstaande hulp mogelijk maken. Dat kunnen wij niet alleen. Met jouw hulp, geven we samen kinderen hun toekomst terug! Help jij Tjommie om kinderen als Kedibone een goede start te geven? Steun goed doel Tjommie in Zuid-Afrika. Jouw donatie komt terecht daar waar dat écht nodig is!

Zaden en lessen

Voor de aanleg van voedseltuinen

Doneer € 50,-

Leermaterialen

Voor een pre-school klas

Doneer € 150,-
Meest gekozen

Consultatie en medicatie

Voor het helpen van een ondervoed kind

Doneer € 250,-

Opleiding

Voor de inzet en opleiding van een gezondheidsmedewerker en leraar

Doneer € 1.000

Liever jaarlijks steunen?

Het is ook mogelijk om jaarlijks te steunen. Daar help je nog meer kinderen in Zuid-Afrika mee én je ontvangt belastingvoordeel. We vertellen je graag meer over periodieke schenkingen en de voordelen. Daarnaast is het mogelijk om als organisatie een bijdrage te leveren.

Duurzame steun

Al 25 jaar zet Tjommie zich in voor Child & Community Care in rurale townships van Zuid-Afrika. Onze partnerorganisatie bereikt jaarlijks via de voedingscentra en pre-schools zo’n 360 kwetsbare kinderen en 1.500 familieleden met belangrijke preventieve zorg. Door de samenwerking met Servicenow, die een app lanceerde om de resultaten van onze programma’s te monitoren (publicatie intelligent CIO Africa), hebben wij goed zicht op de impact van onze programma’s. Bekijk ook ons impactverslag 2022.